smarowanie łańcucha
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
smarowanie łańcucha
Witam wszystkich.
Mam pytanko,chciałbym zakupić urządzonko do smarowania łąńcucha lecz w tym problem,które co jest warte.Czy ktoś może mi pomóc w wyborze z własnego doświadczenia?Pozdrawiam
Mam pytanko,chciałbym zakupić urządzonko do smarowania łąńcucha lecz w tym problem,które co jest warte.Czy ktoś może mi pomóc w wyborze z własnego doświadczenia?Pozdrawiam
Re: smarowanie łańcucha
Ja mam zamontowane Motoilera. Urządzenie spełnia swoją funkcję - zapominam o łańcuchu na ok.6tys km (na tyle starcza pojemnik na olej). Największym minusem jest ubrudzona felga. Ponoć w Scottoilerach teo nie ma.rafciokawa pisze:Witam wszystkich.
- wuja82
- Sympatyk Weteran
- Imię: Adam
- Marka motocykla: BMW
- Model: S 1000 XR
- Rocznik: 2015
Może to i primitywne rozwiazanie ale spełnia swoją rolę. Minusem jest , że caly czas olej kapie po wlaniu w zbioriczek Koszty założenia zerowe. Oczywiście felgę brudzi ale to nie problem Zestaw składa się z "okienka od kroplówki" oraz rurki miedzianej na końcu wygiętej. Pełne okienko starcza na jakies 70 - 80 km . Olej leje jaki mam pod ręką ...... ostatnio HIPOL od ursusa :twisted:
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
Wuja82 wez to chłopie wypierdol jak najszybciej. Cała felga i OPONA!!! w oleju a w dodatku piszesz ze starcza Ci to na 80km, czyli jak masz zrobić 800km dzienni to 10 razy stajesz na dolewke? To sprajem smarujesz raz na 400-600km wiec co to za ułatwienie. Jeszcze w poslizg wpadniesz na tym swoim oleju, widząc tą opone to sie dziwie że jeszcze nie wpadłes.