deflektor szyby
- eneron
- Sympatyk
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero XL1000VA
- Rocznik: 2006
Odgrzany ale może się komuś przyda
Przy moich 188cm wzrostu, mając w Transalpie wysoka szybę kupiłem deflektor + 2 szyby od Darkojaka, niska 12cm i wysoka 17 cm, dopiero wysoka szyba deflektora w Trampku dawala ciszę i spokój nawet przy max prędkości 170 km/h szczęka w kasku otwarta
Przy 170km/h wysoki defl ostro targa szybą, szyba się mocno kladzie pod naporem wiatru ale nic nie pękło 
W Varadero mam założony defl z niską szyba ale zrobiłem manewr, montując ją "do góry nogami" i deflektor wystaje tylko około 5-6 cm nad szybę owiewki przez co nie ogranicza pola widzenia no i dziś leciałem Viaddrem 190 km/h i wiatr mnie omija
W moim Trampku duży defl

W moim Viaderku niski, założony "do góry nogami"

Co do jakości wykonania - pierwsza klasa
Nie wyobrażam jazdy bez deflektora
:twisted:
Przy moich 188cm wzrostu, mając w Transalpie wysoka szybę kupiłem deflektor + 2 szyby od Darkojaka, niska 12cm i wysoka 17 cm, dopiero wysoka szyba deflektora w Trampku dawala ciszę i spokój nawet przy max prędkości 170 km/h szczęka w kasku otwarta

W Varadero mam założony defl z niską szyba ale zrobiłem manewr, montując ją "do góry nogami" i deflektor wystaje tylko około 5-6 cm nad szybę owiewki przez co nie ogranicza pola widzenia no i dziś leciałem Viaddrem 190 km/h i wiatr mnie omija

W moim Trampku duży defl

W moim Viaderku niski, założony "do góry nogami"

Co do jakości wykonania - pierwsza klasa

Nie wyobrażam jazdy bez deflektora

Honda Varadero XL1000VA - 2006r - sprzedana
Jest:
Suzuki DRZ 400S - 2002r
Kawasaki Z650 B - 1978r
SHL 175 M11 S32 - 1964r
SHL 175 M11 S32 - 1961r
Jest:
Suzuki DRZ 400S - 2002r
Kawasaki Z650 B - 1978r
SHL 175 M11 S32 - 1964r
SHL 175 M11 S32 - 1961r
- MaG
- Udaje motocyklistę
- Model: XL1000VA
Odgrzeję kotleta...
Przymierzam się do dokupienia deflektora do oryginalnej szyby, nie wiem tylko który z oferowanych przez darkojaka lepiej się sprawdza w Wiaderku - ten wyższy 17cm czy ten 12cm? Dodam, że do samego rozwiązania jestem przekonany bo miałem w poprzednim moto Vstromie i uważam, że to bardziej uniwersalny patent niż wysoka szyba turystyczna.
Kolego eneron - jak po kilku miesiącach z "odwróconym deflektorem"? Który z nich byś mi zarekomendował?
BTW Twoje Wiadro na fotce wygląd jak bliźniak mojego:)
Przymierzam się do dokupienia deflektora do oryginalnej szyby, nie wiem tylko który z oferowanych przez darkojaka lepiej się sprawdza w Wiaderku - ten wyższy 17cm czy ten 12cm? Dodam, że do samego rozwiązania jestem przekonany bo miałem w poprzednim moto Vstromie i uważam, że to bardziej uniwersalny patent niż wysoka szyba turystyczna.
Kolego eneron - jak po kilku miesiącach z "odwróconym deflektorem"? Który z nich byś mi zarekomendował?
BTW Twoje Wiadro na fotce wygląd jak bliźniak mojego:)
oderint dum probent
- eneron
- Sympatyk
- Model: Varadero XL1000VA
Polecam niższy deflektor, 12cm, jest wystarczający przy moich 188cm wzrostu. Patrzę nad deflektorem, powietrze zdecydowanie łagodniej opływa kask, nie targa kaskiem, cały czas jeżdżę z otwartą szczęką w kasku. Po przejechaniu w marcu 1 tys km, deflektor zamontowałem "normalnie" gdyż w tej pozycji jest troszkę wyższy niż "odwrócony" i lepiej chroni przed chłodem marcowego wiatru. Deflektor 12cm zamocowany normalnie na asfalcie nie przeszkadza , gdyż oczami sięga się daleko i nie patrzy przez niego, natomiast na szutrach w tej pozycji zaczyna troszkę przeszkadzać, patrzy się już tylko przez niego w celu omijania przeszkód itp.
Stanowczo odradzam do Varadero deflektor 17cm dla ludzi poniżej 200cm wzrostu
Faktem jest, że dosłownie z tym deflektorem czuje się jakbym jechal samochodem, nie moto - żadnego podmuchu wiatru, słychać doskonale pracę silnika,łańcucha oraz odgłosy z okolicy :twisted: Natomiast jazda z tak wysoką dokładką jest niesamowicie męcząca, mylnie ocenia się odległość od poprzedzającego pojazdu, a gdy słońce świeci w zęby i defl jest lekko brudny - zostaje jazda na stojąco
Zapewne z defl 17cm podczas ulewnego deszczu nawet kropla wody nie spadnie na kierownika :twisted:
Po weekendzie jak znajdę torchę czasu, całkowicie zdejmę defl i przypomnę sobie jak to jest jechać bez tego ustrojstwa :shock:
MaG, w jakim by malowaniu Varadero nei było, zawsze wygląda dostojnie i elegancko :twisted:
Stanowczo odradzam do Varadero deflektor 17cm dla ludzi poniżej 200cm wzrostu

Po weekendzie jak znajdę torchę czasu, całkowicie zdejmę defl i przypomnę sobie jak to jest jechać bez tego ustrojstwa :shock:
MaG, w jakim by malowaniu Varadero nei było, zawsze wygląda dostojnie i elegancko :twisted:
Honda Varadero XL1000VA - 2006r - sprzedana
Jest:
Suzuki DRZ 400S - 2002r
Kawasaki Z650 B - 1978r
SHL 175 M11 S32 - 1964r
SHL 175 M11 S32 - 1961r
Jest:
Suzuki DRZ 400S - 2002r
Kawasaki Z650 B - 1978r
SHL 175 M11 S32 - 1964r
SHL 175 M11 S32 - 1961r
-
- Rekrut
- Model: SD02
- Rocznik: 2004
tu masz stronkę http://www.iz.jupiter5.rkr.pl/
- zalmen3
- Motocyklista jak się patrzy !!!
Kupiłem deflektor od Darkojaka i dziś założyłem na Viaderka. Po 100 km stwierdzam, że sprawdza się świetnie, ale szczerze mówiąc jakość zastosowanej pleksi i jakość wykonania "cięcia gięcia" nie powala na kolana, jednak ogólnie jestem zadowolony.
Mam deflektor 12 cm przy 182 cm wzrostu - wyższy byłby już zdecydowanie za wysoki i ograniczałby pole widzenia.
Pozdrawiam
Mam deflektor 12 cm przy 182 cm wzrostu - wyższy byłby już zdecydowanie za wysoki i ograniczałby pole widzenia.
Pozdrawiam
Internetowy sklep komputerowy - http://mirwit.com.pl
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
Witam
Polecam wszystkim deflektorki mojego wykonania.
Funkcjonuje to na rynku od ponad 3 lat i znalazło wielu zadowolonych użytkowników.
Od dłuższego czasu już stosuje specjalny rodzaj tworzywa które można nawet polerować.
Więcej tu:
http://www.iz.jupiter5.rkr.pl/Deflektor/index.htm
Pozdrawiam
Polecam wszystkim deflektorki mojego wykonania.
Funkcjonuje to na rynku od ponad 3 lat i znalazło wielu zadowolonych użytkowników.
Od dłuższego czasu już stosuje specjalny rodzaj tworzywa które można nawet polerować.
Więcej tu:
http://www.iz.jupiter5.rkr.pl/Deflektor/index.htm
Pozdrawiam