napęd do varadero....
- YACCO1
- Sympatyk
- Marka motocykla: Varadero
- Model: XL1000V
- Rocznik: 2000
napęd do varadero....
witam wszystkich.
mam pytanie...
robiąc około 3000 km rocznie warto inwestować w napęd za 700zł + wymiana
np: zębatki sun i łańcuch DID525-ZVMX2-G&G112 złoty
czy może coś tańszego jak: zębatki sun i łańcuch DID525-VX2-G&B112 złoty.
różnica w cenie to 200zł
mam pytanie...
robiąc około 3000 km rocznie warto inwestować w napęd za 700zł + wymiana
np: zębatki sun i łańcuch DID525-ZVMX2-G&G112 złoty
czy może coś tańszego jak: zębatki sun i łańcuch DID525-VX2-G&B112 złoty.
różnica w cenie to 200zł
-
- Stały bywalec - trochę wymiata
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero
Wcześniej zardzewieje ten napęd :P :PPrzemek pisze:wiadro ma 100 KM więc nie zakładaj napędu zrobionego z materiału gównopodobnego
jeśli robisz 3 tkm rocznie to porządny napęd starczy Ci na 8 - 10 lat a samo wiadro na 40 lat
CBR i Inne R - jedynki mają po 180 KM

Za sam kolor złoty trzeba dopłacić a on nie wpływa na wytrzymałość łańcucha.
proponuje zajrzeć do katalogów i popatrzeć na współczynnik rozciągliwości danych typów łańcuchów..
- zalmen3
- Motocyklista jak się patrzy !!!
Tu popieram, vipkojot ma racje. Sam jeżdżę na najtańszych zębatkach sunstara i najtańszym DID'zie dedykowanym do Varadero, zestaw ma chyba coś koło 20 tys km i jak na razie zużycie niewielkie, aż sam się zdziwiłem przygotowując Varkę do sezonu jak ładnie wygląda przednia zębatka (o reszcie nie wspominam, bo wiadomo, że zębatka zdawcza zużywa się najszybciej).
Zaznaczę że preferuję zdecydowanie spokojny styl jazdy, no i zestaw jest dobrze smarowany (scottoiler).
Pozdrawiam
Zaznaczę że preferuję zdecydowanie spokojny styl jazdy, no i zestaw jest dobrze smarowany (scottoiler).
Pozdrawiam
Internetowy sklep komputerowy - http://mirwit.com.pl
-
- Stały bywalec - trochę wymiata
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero
Dzieki:)zalmen3 pisze:Tu popieram, vipkojot ma racje. Sam jeżdżę na najtańszych zębatkach sunstara i najtańszym DID'zie dedykowanym do Varadero, zestaw ma chyba coś koło 20 tys km i jak na razie zużycie niewielkie,.... (scottoiler).
Pozdrawiam
sam bylem już zdecydowany na ten najmocniejszy ZVMX2,
ale jak zacząłem się doktoryzować stwierdziłem ze za marketing nie będę dokładał 200 zł więcej i kupiłem Sunstara + DID525-VX2-G&B coś ok 500 zł.
Okazało się że współczynnik rozciągliwości jest niewielki przy tych 2 łańcuchach i też stwierdziłem że nie jeżdżę motorem 180 konnym.
Co do kupna mocniejszego aby wystarczył na "8-10 lat" przy tych przebiegach to jest to fikcja - pamiętajcie że w łańcuchu są gumowe O lub X ringi. a że to jest guma to po paru latach sama od siebie zaczyna się "kruszyć".
Widziałem na własne oczy jak w motorze znajomego (7 letni z przebiegiem 10 tyś) zaczęły się sypać te gumeczki...