Nity, tuleje przednich tarcz hamulcowych.
-
- Udaje motocyklistę
- Imię: Adam
- Marka motocykla: Honda
- Model: Xl sd02 1000
- Rocznik: 2004
Nity, tuleje przednich tarcz hamulcowych.
Czy ktoś się oriętuje gdzie takowe można zakupić?
Re: Nity, tuleje przednich tarcz hamulcowych.
chyba raczej nigdzie :? jest to element składowy tarczy montowany fabrycznie ....a do czego jest to Tobie potrzebne ? jeśli mogę zapytać ?adam3911 pisze:Czy ktoś się oriętuje gdzie takowe można zakupić?
- james
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Imię: Marek
- Model: Varadero
- Rocznik: 2000
Ponoć można te tuleje zakupić, ale ich cena jest wysoka. Proponuję napisać do dystrybutora marki (jeżeli masz oryginały to raczej nie masz do kogo pisać :P). Do założenia będziesz potrzebował prasy...
Na jakimś forum koleś pisał, że koszty dwukrotnego "tulejowania" są zbliżone do kosztów nowej tarczy... Jeżeli to prawda, a u Ciebie występuja duże luzy warto pomyśleć nad nowymi, które wystarczą na wiele tysięcy kilometrów
Na jakimś forum koleś pisał, że koszty dwukrotnego "tulejowania" są zbliżone do kosztów nowej tarczy... Jeżeli to prawda, a u Ciebie występuja duże luzy warto pomyśleć nad nowymi, które wystarczą na wiele tysięcy kilometrów

-
- Udaje motocyklistę
- Imię: Adam
- Model: Xl sd02 1000
- Rocznik: 2004
Dzięki za odpowiedzi, operacja nie warta zachodu. Koszt tulejek to nawet ok 50 PLN za szt! A czemu potrzebowałem?
moje tarcze się skrzywiły, z nudów roznitowałem (nitu pojechały do Koszalina) i okazało się że element hamujący jest prosty jak strzała! tylko wewnętrzny, aluminiowy zgięty. A że tarcze były grube (4,2 mm) chciałem je ratować...
moje tarcze się skrzywiły, z nudów roznitowałem (nitu pojechały do Koszalina) i okazało się że element hamujący jest prosty jak strzała! tylko wewnętrzny, aluminiowy zgięty. A że tarcze były grube (4,2 mm) chciałem je ratować...