Prosiłbym o opinie

james pisze:Czy ktoś z forumowiczów użytkuje/użytkował łańcuch rozrządu firmy Tourmax? Coś mi się wydaje, że w najbliższym czasie czeka mnie wymiana a oryginał, troche odstrasza ceną (~560zł)...
Prosiłbym o opinie
15kkm i nadal wszystko chodziło tak? Czy sprawdzałeś wtedy napinacz, jego wysunięcie? Zastanawia mnie ile taki łańcuch wytrzyma, jeżeli Viadro nie będzie katowane... 60kkm? 80kkm?płock1964 pisze:(...) Tourmax jest dobra firmą, przejechałem na każdym ca: 15kkm
W Afryce sprawdzałem dwa razy przy okazji regulacji zaworów - wyniki były w granicy błędu odczytu - poniżej 0,1 mmjames pisze:15kkm i nadal wszystko chodziło tak? Czy sprawdzałeś wtedy napinacz, jego wysunięcie? Zastanawia mnie ile taki łańcuch wytrzyma, jeżeli Viadro nie będzie katowane... 60kkm? 80kkm?płock1964 pisze:(...) Tourmax jest dobra firmą, przejechałem na każdym ca: 15kkm
Na wstępie muszę przyznać Tobie rację! To nie prom kosmicznypłock1964 pisze:W Afryce sprawdzałem dwa razy przy okazji regulacji zaworów - wyniki były w granicy błędu odczytu - poniżej 0,1 mmjames pisze:15kkm i nadal wszystko chodziło tak? Czy sprawdzałeś wtedy napinacz, jego wysunięcie? Zastanawia mnie ile taki łańcuch wytrzyma, jeżeli Viadro nie będzie katowane... 60kkm? 80kkm?płock1964 pisze:(...) Tourmax jest dobra firmą, przejechałem na każdym ca: 15kkm
w Wiaderku sprawdzałem raz - jak wyżej
Szadółkę sprzedałem po sezonie, ale mam kontakt - dzwoniłem i jest ok.
Nic nie dzwoni, nic nie brzęczy.
Ile wytrzyma ? Nie wiem.
Ale wiaderkiem jeżdżę i nie myślę o tym, co może się zepsuć, bo jak ma się zepsuć, to się zepsuje i najczęściej co innego.
A tak na marginesie - czytając różne fora, mam wrażenie, że sami się nakręcamy i traktujemy nasze sprzęty co najmniej na poziomie promu kosmicznego - zatracając zupełnie radość z jazdy.
Czy ktoś też tak ma ?
Mowa o różnicy wysunięcia napinacza w afryce przy dwóch regulacjach.james pisze:Na wstępie muszę przyznać Tobie rację! To nie prom kosmicznypłock1964 pisze:W Afryce sprawdzałem dwa razy przy okazji regulacji zaworów - wyniki były w granicy błędu odczytu - poniżej 0,1 mmjames pisze:15kkm i nadal wszystko chodziło tak? Czy sprawdzałeś wtedy napinacz, jego wysunięcie? Zastanawia mnie ile taki łańcuch wytrzyma, jeżeli Viadro nie będzie katowane... 60kkm? 80kkm?płock1964 pisze:(...) Tourmax jest dobra firmą, przejechałem na każdym ca: 15kkm
w Wiaderku sprawdzałem raz - jak wyżej
Szadółkę sprzedałem po sezonie, ale mam kontakt - dzwoniłem i jest ok.
Nic nie dzwoni, nic nie brzęczy.
Ile wytrzyma ? Nie wiem.
Ale wiaderkiem jeżdżę i nie myślę o tym, co może się zepsuć, bo jak ma się zepsuć, to się zepsuje i najczęściej co innego.
A tak na marginesie - czytając różne fora, mam wrażenie, że sami się nakręcamy i traktujemy nasze sprzęty co najmniej na poziomie promu kosmicznego - zatracając zupełnie radość z jazdy.
Czy ktoś też tak ma ?![]()
U mnie problem jest tego typu, że planuję wyjazd, ciut dłuższy, przebieg to 125.000km i nie mam pojęcia, czy poprzedni właściciel wymieniał łańcuchy - brak silikonu na uszczelkach od kap "bocznych", a uszczelka, od strony alternatora była nieźle wprasowana, kiedy wyciągałem altka do regeneracji...
Wracając do tematu - 0.1mm. Mowa tu o wysunięciu napinacza (choć to coś dziwnie mało), luzie łańcucha (np. bocznym), czy czymś jeszcze innym? Powiem szczerze, że nie do końca rozumiem