ssanie nie trzyma obrotów
-
- Udaje motocyklistę
- Marka motocykla: honda
- Model: varadero
- Rocznik: 2000
ssanie nie trzyma obrotów
Witam koledzy.Mam mały problem ,ssanie nie trzyma mi obrotów .Jak odpalę zimny silnik trzyma tak gdzieś przez 30 sekund 2000tys obr.potem schodzi na dół na bardzo wolne obroty że silnik ledwo pracuje prawie że gaśnie(pomagda wtedy dodawanie gazu aż silnik się rozgrzeje) jak sie rozgrzeje jest ok. Silnik sd1 1000.Dodam że motorek był w serwisie u Pomirskiego w lutym tego roku i było robione praktycznie wszysto(napinacze nowe,zawory ,synchro gaziorów,uszczelki kolektorów taki przegląd całego moto).przed serwisem nie było problemu z obrotami ssania.Jesli ktoś miał to u siebie to prosze o odpowiedz.
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Marka motocykla: Honda
- Model: XL1000
- Rocznik: 1999
Re: ssanie nie trzyma obrotów
Ja miałem to przed regulacją gaźników i mam dalejBAJO pisze:Witam koledzy.Mam mały problem ,ssanie nie trzyma mi obrotów .Jak odpalę zimny silnik trzyma tak gdzieś przez 30 sekund 2000tys obr.potem schodzi na dół na bardzo wolne obroty że silnik ledwo pracuje prawie że gaśnie(pomagda wtedy dodawanie gazu aż silnik się rozgrzeje) jak sie rozgrzeje jest ok. Silnik sd1 1000.Dodam że motorek był w serwisie u Pomirskiego w lutym tego roku i było robione praktycznie wszysto(napinacze nowe,zawory ,synchro gaziorów,uszczelki kolektorów taki przegląd całego moto).przed serwisem nie było problemu z obrotami ssania.Jesli ktoś miał to u siebie to prosze o odpowiedz.

- james
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Imię: Marek
- Model: Varadero
- Rocznik: 2000
Dźwignia od ssania ma 3 wyczuwalne położenia:BAJO pisze:ak odpalę zimny silnik trzyma tak gdzieś przez 30 sekund 2000tys obr.potem schodzi na dół na bardzo wolne obroty że silnik ledwo pracuje prawie że gaśnie
-pierwsze prawie na maksa do kierownicy
-połówka (równolegle z kierownicą)
-bez ssania
Myślę, że to nie jest przypadek
![Szczęśliwy [:DD]](./images/smilies/3a.gif)
Jeśli nie jest to u Ciebie wyczuwalne to zobacz czy masz tam kulkę/bieżnia nie jest rozwalona.
-
- Sympatyk
- Imię: Marcin
- Model: Varadero xl 1000
- Rocznik: 2008
Też tak mam jak schodzi z obrotów ustawiam ssanie na "pół" .