staciek pisze:
Czy nie będzie problemu z przycieraniem przy głębszych złożeniach ?
Jeśli stopka centralna od
darekzz jest taka jak fabryczna to nie masz się czego obawiać

Mam fabryczną stopkę i w Bieszczadach tarłem podnóżkiem i stopka nie przeszkadza, nie ociera i nie ma żadnego śladu żeby gdzieś nawet minimalnie otarła się o asfalt. Po prostu ładnie się chowa pod wahaczem

Zjeżdżanie z krawężnika wysokiego - centralka też w niczym nie przeszkadza
Centralka ma ten minus (bynajmniej moja)., że szybki przejazd przez wystający dość znacznie krawężnik może zakończyć się nagłym katapultowaniem - wiem bo widziałem to na własne oczy
Kolega uznaje tylko Trabsalpy (niezłe cyrki na nich wyczynia), obecnie ma czwartego i właśnie w tym czwartym trampku była centralka, chciał szybko przejechać (popisać się) przez wystający wysoko krawężnik i niestety, stopki idealnie zaparły się o ten krawężnik, motocykl nagle się zatrzymał, kolega poszedł przez kierownicę łamiąc szybę, lusterko, potłuczony obojczyk, i kilka siniaków. Pierwsza moja reakcja to myślałem że umrę ze śmiechu bo wyglądało mega śmiesznie ale jak kolega przez chwilę zwijał się z bólu to już tak wesoło nie było
Porównałem stopkę w jego Trampku z moją w Varadero i stwierdzam, że tak samo można się wbić centralką Viadrem przy pokonywaniu pojedynczej, wysokiej przeszkody (nie mówię tu o znacznie mniejszym prześwicie XL1000.