Koledzy, wczoraj odebrałem nowo zakupione wiadro z serwisu, o którym też wspomnę gdzie indziej, Mechanik oddając powiedział że warto zainwestować w regulator z żeberkami bo ponoć mam jakiś tani zamiennik albo dołożyć mały wiatraczek za 25 zł.
czy ktoś bawił się w podobne patenty ? czy chłodzenie ma wpływ na regulator?
Chłodzenie Regulatora Napięcia - Warto ?
- RobertViadro
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Marka motocykla: Honda
- Model: XL1000
- Rocznik: 1999
- staciek
- Sympatyk
- Imię: Staszek
- Model: Varadero SD02
- Rocznik: 2004
- Kontakt:
Re: Chłodzenie Regulatora Napięcia - Warto ?
Kolego,
temat był wałkowany na forum - wpisz w wyszukiwarce regulator i znajdziesz odpowiedź na wszystkie nurtujące Cię pytania związane z regulatorem
temat był wałkowany na forum - wpisz w wyszukiwarce regulator i znajdziesz odpowiedź na wszystkie nurtujące Cię pytania związane z regulatorem

;* Varadero XL 1000
- seba0000
- Udaje motocyklistę
- Model: XL1000
- Rocznik: 1999
Witajcie . U mnie też "padł" regulator. Objawy były takie , że napięcie skakało co jakiś czas do nawet 19 Volt
. Regulator grzał się tak , że nie dało się go dotknąć ręką. Kupiłem regulator f-my "Borg" niby amerykański na japońskich elementach. Jest z radiatorem. Teraz temperatura pracy jest taka , że można trzymać go ręką i jest tylko ciepły . Koszt ok 210 zł na allegro. W związku z tym nie robiłem żadnego chłodzenia.

-
- Rekrut
- Model: Varadero XL 1000
- Rocznik: 2002
witaj przeczytaj moj post to zobaczysz co mi hm uczynił regulator napiecia niewiel tylko 1340 zł regulator akumlator modol elektryczny zegary i zarowki i kupe nerwow niezastanawiaj sie wymieniaj