Instalacja przebiegła praktycznie bez problematycznie, szczególnie, że poprosiłem o to serwis

Gdy tylko aura pozwoliła, ruszyłem z navi na testy...
nie będę się rozpisywał, z każdego kolejnego rozczarowania, bo to zajęłoby zbyt dużo czasu.
na "plus" przemawiają:
- wodoszczelność - choć raz urządzenie zgłupiało po jeździe w deszczu
- możliwość obsługi w rękawicy (to duży plus)
- spięcie w całość telefonu i interkomu
- dożywotnia aktualizacja map
niestety minusy jak dla mnie są przeważające:
- brak komunikacji z serwerem w czasie jazdy i co za tym idzie, brak wyznaczania trasy omijającej korki
- totalną porażką jest dodawanie punktów pośrednich - wg TT powinno się jechać tylko z punktu A do B - owszem można ustawić trasę, ale zabiera to zdecydowanie zbyt dużo czasu
- ustawianie tras za pomocą witryn dedykowanych - chyba pamiętają lata '90 - a wystarczy zobaczyć na google maps, targeo etc... jak można to łatwo robić
- nie wiem jak z mapami Europy, ale w Polsce mapy mimo podpinania do kompa i bieżącego aktualizowania nie są w pełni zaktualizowane (przykład z wczoraj - brak tunelu pod torami w Ząbkach, a tunel już funkcjonuje od ładnych paru tygodni- takich przykładów jest trochę)
- "kręte drogi" - chwyt - faktycznie są to drogi boczne, lokalne - u innych dostawców nawigacji oznaczane jako "krótkie" lub "omijaj główne drogi"
Dziś gdybym miał wydać pieniądze na nawigacje - na 99,99% nie byłaby to nawigacja od TT
Sytuacje, może by ratowała możliwość zaimplementowania innych map, jak choćby Auto Mapa, ale to jest niewykonalne.

podsumowując - odradzam