Traci moc po rozgrzaniu
- iwanowicz1
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero 125 xl
- Rocznik: 2001
Traci moc po rozgrzaniu
Hey ludzie pomóżcie ! mam varadero 125 i jak osiągnie temperaturę roboczą - cztery kreski słabnie bardzo mocno aż w końcu gaśnie. jak ostygnie znów jest ok co to może być?
dziękuję za ewentualną pomoc
dziękuję za ewentualną pomoc
- damian
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Model: varadero 125 xl
Re: Traci moc po rozgrzaniu
Nie żeby mi osobiście zależało ale gdybyś się odpowiednio przywitał i z lekka opisał swój moto to wiedzielibyśmy może gdzie szukać przyczyny są dwie wersje 125 tek jedna na wtrysku a druga na gaźniku. I w jakiej szukać? A poza tym to sprawdź filtr powietrza. Może świece? A może to wszystko tylko herezja?
A tak na serio to myślę, że możesz mieć do czyszczenia gaźniki. Jeżeli to ta z pierwszych wersji.
A tak na serio to myślę, że możesz mieć do czyszczenia gaźniki. Jeżeli to ta z pierwszych wersji.

- iwanowicz1
ok ok dziękuję za reakcję ! okazało się - sam doszedłem do tego, że ja mega jan (jeżdżę moto już trochę choć bez "lejców", a dzięki zmianie przepisów zakupiłem 125 cm) nie zobaczyłem że kranik był na off i z gaźników motor wyssał wszystko i słabł a nawet gasł po czasie. przełącznik ten też nie jest ok skoro tak długo można było jeździć chyba! podsumowując jest ok po przełączeniu w inną pozycję niż środkowa off ale teraz jak kranik wskazuje? środek to off a czy wskaźnik to dłuższe ramie - strzałka czy krótsze?
dziękuję za odzew i przepraszam za fatygę! ale ze mnie jan tyle się najeździłem i takie błędy aż wstyd!
PS powiedzcie jak jest z tym kranikiem czy dłuższe ramie wskazuje czy krótsze?
pozdrawiam Was serdecznie i dzięki kolego że się odezwałeś ja już do gaźników chciałem się dobierać bo wiedziałem że coś z paliwem.
fu_ck
dziękuję za odzew i przepraszam za fatygę! ale ze mnie jan tyle się najeździłem i takie błędy aż wstyd!
PS powiedzcie jak jest z tym kranikiem czy dłuższe ramie wskazuje czy krótsze?
pozdrawiam Was serdecznie i dzięki kolego że się odezwałeś ja już do gaźników chciałem się dobierać bo wiedziałem że coś z paliwem.
fu_ck
- iwanowicz1
Witajcie wszyscy ! jestem z lubuskiego mam varadero z 2001 roku więc gaźniki dokucza mi ocierające klocki w tylnej tarczy, wizuanie zmęczony motor i w sumie to tyle. jeździłem na komarze, simsonie 4, wsk, MZ, JAWA 350, Bandit 600, CB 500 ( moje ulubione), Router city line 50 (dalej mam tego bzyka), Yama dt 80, hornet 600 i to tyle jestem z Zielonej Góry.
-
- Marka motocykla: honda
- Model: varadero 125
- Rocznik: 2002
Kaj jest ten kranik , od godziny mam viaderko w garażu i jeszcze takich rzeczy nie oglądałem .
-
- Rekrut
- Imię: Adam
- Marka motocykla: Yamaha
- Model: XTZ 850 4TX
- Rocznik: 1991
iwanowicz1 tutaj link do powitalni http://www.hondavaradero.pl/phpBB3/viewforum.php?f=79
.Jeśli chodzi o pozycje kranika na maksa w dół rezerwa(kręcąc pokrętłem w lewo), środek off(czyli kręcąc w prawo od rezerwy), góra on(też kręcisz w prawo). Fakt, że na pozycji off idzie ładny kawałek przejechać. Sliwa pokrętło od kranika jest po lewej stronie pod zbiornikiem, takie czarne (na lewo od ssania), sam kranik siedzi głębiej pod owiewką.

- maly
- Zapalony motocyklista
- Imię: Wojtek
- Marka motocykla: honda varadero
- Model: xl1000
zanim wsiądziesz na motocykl poczytaj instrukcje obsługi masz teraz czas i nie będziesz zadawał takich pytań pochopnie tylko na nie sam odpowiadał powodzenia!!!!!!! 

- damian
- Model: varadero 125 xl
iwan z tego co opisałeś w pierwszym poście to zrozumiałem, że cały czas tak ma że jak się rozgrzeje to słabnie i gaśnie.
A te klocki to co z nimi? Ocierają cały czas? Czy tylko w jakimś położeniu koła?
A te klocki to co z nimi? Ocierają cały czas? Czy tylko w jakimś położeniu koła?
-
- Rekrut
- Imię: Adam
- Marka motocykla: Yamaha
- Model: XTZ 850 4TX
- Rocznik: 1991
U mnie kocki łapią przy przetaczaniu do tyłu ale mam tarcze do wymiany bo już jest konkretnie wyżarta