Witam,
jak w temacie mam problem z zegarami a dokładniej z dwoma przyciskami na zegarach reset i clock, po prostu nie działają gość od którego kupowałem motocykl wspominał ze reset nie działa podejrzewam ze tzw. zimne luty moga byc przyczyna ale może ktoś z was będzie wiedział co jest przyczyną byłbym bardzo wdzięczny aha chodzi o model sd01
grzechu24 pisze:Witam,
jak w temacie mam problem z zegarami a dokładniej z dwoma przyciskami na zegarach reset i clock, po prostu nie działają gość od którego kupowałem motocykl wspominał ze reset nie działa podejrzewam ze tzw. zimne luty moga byc przyczyna ale może ktoś z was będzie wiedział co jest przyczyną byłbym bardzo wdzięczny aha chodzi o model sd01
Chyba nie pozostaje nic innego jak rozebrać zegary i sprawdzić, może być wszystko i nic. Jak rozbierzesz to daj znać.
Dzieki za odpowiedzi zegary rozbierałem i tak na prawde nic wzbudziło mojego zaniepokojenia, to co możliwe przeczyściłem i przesmarowałem każdy konektor wazeliną techniczną i nadal nic;/ na początku myślałem ze przyciski sie jakimś cudem przepaliły czy coś tego rodzaju ale sprawdziłem je miernikiem i działają;o spróbuje jeszcze raz je rozebrać korzystając z okazji ze moto już troche jest rozebrane i sprawdze każdy styk na spokojnie a nóż moze sie uda a co sadzicie o spray do styków pomocna rzecz czy szkoda sobie zawracać głowe;D z góry dzięki
w najbliższym czasie postaram sie ponownie przeprowadzić operacje na zegarach jak cos z tego wyjdzie to postaram sie opisac co i jak z góry dziękuje za dobre rady