Problem z mocą?
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Imię: Marcin
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero 125
- Rocznik: 2002
Problem z mocą?
Witam wszystkich.Niedawno zakupiłem viaderko które miało problem z wolnymi obrotami a mianowicie nie chciały spadać tak z 4tyś,gość mi mówił że to kwestia regulacji no więc zawiozłem do znajomego mechesa.Oczywiście full pakiet czyli wymiana wszystkich płynów,wymiana świec,wymiana napędu no i czyszczenie gaźników wraz z synchronizacją.Po servisie wydawało mi się że wszystko jest dobrze niestety nie było za bardzo pogody żeby dużej pośmigać więc gdy się już zrobiła za parę dni pojeździłem i stwierdziłem że gdy motor jest już nagrzany brakuje mu mocy na wolnych obrotach.Jest tak jakby zamulony do 5tyś/obr a potem idzie już normalnie.Strasznie jest to irytujące szczególnie jak trzeba ruszyć ze świateł mam wrażenie że chińska 50 mnie zrobi.Może któryś z kolegów spotkał się z czymś takim i na kieruje mnie na coś to był bym bardzo wdzięczny.
-
- Rekrut
- Model: XL 125 V Varadero
- Rocznik: 2001
Re: Problem z mocą?
Może po prostu za mało gazu dajesz? viaderko ma wysoko osiągalny max moment, chyba 8-8,5 tyś obr, i spotkałem się już z opiniami że je strasznie muli i motocykle po 10-11 koni lepiej startują, choć moja akuratnie dobrze przyspiesza
- ADAMO16
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Imię: Adam
- Model: Varadero SD02
- Rocznik: 2005
http://pl.wikipedia.org/wiki/Honda_XL_125V_Varadero Kolego, moment i moc masz bardzo wysoko, więc sprzęt wymaga kręcenia manetką aby dobrze przyśpieszał i szybko jechał 

Varadero XL 1000 juz jest 
Africa Twin byla :-(

Africa Twin byla :-(
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Model: Varadero 125
- Rocznik: 2002
Wiem koledzy że moment jest wysoko tyle że mi czasem ciężko przekroczyć barierę 6tyś.Nie chcę się wyżej wkręcić dopiero po 3 razie jak ruszę manetką coś zaczyna się dziać.Zauważyłem jeszcze że rano nie muszę włączać ssania bo bali od strzała i trzyma powyżej 3tyś obrotów po jakiś 5 minutach obroty spadają.ssanie raczej nie jest zacięte bo gdy je włączam to motor gaśnie.dodam jeszcze że sprawdziłem kompresje i jest po 13 na obu cylindrach.
- Marcin
- Udaje motocyklistę
- Marka motocykla: Hooonda
- Model: XL 125 V
- Rocznik: 2008
Coś się mechanik nie spisał, pewnie gaźniki jeszcze raz do regulacji. Lewego powietrza nie łapie?