Motooiler
- kam1l_slij
- Udaje motocyklistę
- Imię: Kamil
- Marka motocykla: Honda
- Model: Xl1000 v2
- Rocznik: 2002
Regulacja to raz a dwa to gęstość oleju, ja mam bardzo gęsty olej chyba 320 o ile dobrze pamiętam, jeżdżę już na tym 6 tysiąc potencjometr na maxa przełącznik na 2.Co 40 sek spadają 2 małe kropelki koło minimalnie brudne ale na wyłączonym jest to samo czyli nie robi różnicy, zbiorniczek wystarcza na 3500km .Polecam pokombinować z gęstościami oleju w celu doboru optymalnego dozowania.POZDRAWIAM
Prąd, paliwo, woda, olej 

-
- Sympatyk
- Imię: Maciek
- Model: Varadero
- Rocznik: 2007
- Kontakt:
Re: Motooiler
Witam
Odświeżę nieco ten stary temat. Jakie opinie po kilku latach użytkowania?
Czy ktoś może kupował ostatnio?
Odświeżę nieco ten stary temat. Jakie opinie po kilku latach użytkowania?
Czy ktoś może kupował ostatnio?
- leszek72
- Sympatyk Weteran
- Imię: Leszek
- Marka motocykla: Crf 1100
- Model: ATAS
- Rocznik: 2024
Osobiście używam http://www.wilkuj.cba.pl/opis-urz-dzenia.html
a na forum V stoma polecają http://www.lubrixa.pl/home/
Co do olejarek motoolier Cytat z forum V stom:
"Szkoda, że nie wczytałem się w ten wątek przed zamówieniem motooilera.
Lada dzień miną 2 miesiące od zamówienia/wpłaty.
Jedyny kontakt - mail po moim pierwszym ponagleniu, gdzie ów Matjas tłumaczył się z niewysłania paczki pobytem w szpitalu. W tym samym czasie innymi kanałami chwalił się wszem i wobec, że spędza miło czas na rowerze. Jestem przekonany, że jak chodził do szkoły, to pies regularnie zjadał mu zadania domowe.
Wysłać miał zaraz po weekendzie. Znaczy, 9 czerwca."
Późniejsze próby kontaktu - bez odzewu. Telefon - albo nie odbiera albo odrzuca połączenia.
Po mojemu: czyn wyczerpuje znamiona walenia w ch#&a.
Zależało mi na olejarce przed wyjazdem do Rumunii. Zdążyłem pojechać, wrócić i nadal nic.
Ostrzegam wszystkich potencjalnych nabywców: trzymajcie się od niego z daleka.
a na forum V stoma polecają http://www.lubrixa.pl/home/
Co do olejarek motoolier Cytat z forum V stom:
"Szkoda, że nie wczytałem się w ten wątek przed zamówieniem motooilera.
Lada dzień miną 2 miesiące od zamówienia/wpłaty.
Jedyny kontakt - mail po moim pierwszym ponagleniu, gdzie ów Matjas tłumaczył się z niewysłania paczki pobytem w szpitalu. W tym samym czasie innymi kanałami chwalił się wszem i wobec, że spędza miło czas na rowerze. Jestem przekonany, że jak chodził do szkoły, to pies regularnie zjadał mu zadania domowe.
Wysłać miał zaraz po weekendzie. Znaczy, 9 czerwca."
Późniejsze próby kontaktu - bez odzewu. Telefon - albo nie odbiera albo odrzuca połączenia.
Po mojemu: czyn wyczerpuje znamiona walenia w ch#&a.
Zależało mi na olejarce przed wyjazdem do Rumunii. Zdążyłem pojechać, wrócić i nadal nic.
Ostrzegam wszystkich potencjalnych nabywców: trzymajcie się od niego z daleka.
- ADAMO16
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Imię: Adam
- Model: Varadero SD02
- Rocznik: 2005
Moto kupiłem z olejarka, przejechane 8k km i jestem zadowolony
Przy lataniu po suchym ustawiam pozycje 2 i min oleju. Wystarcza aby łańcuch był wilgotny, latając w deszczu olej ustawiam na połowę skali. Oczywiście są minusy, koło tylne jest brudne z oleju, ale jak myje moto to najpierw używam środka do mycia silnika, fajnie schodzi
Jak trafie używkę, to założę do afryki 

Varadero XL 1000 juz jest 
Africa Twin byla :-(

-
- Sympatyk
- Kontakt:
Nie ma na forum opcji "pomógł" więc zwyczajnie DZIĘKUJĘ! 
Jak długo użytkujesz to urządzenie, co ile "tankujesz" zbiorniczek? I opisz proszę uwagi co do samego funkcjonowania...

Jak długo użytkujesz to urządzenie, co ile "tankujesz" zbiorniczek? I opisz proszę uwagi co do samego funkcjonowania...
- ADAMO16
- Imię: Adam
- Model: Varadero SD02
- Rocznik: 2005
Od marca tego roku, 8000 km z tym zrobiłem, super sprawa jest, że nie muszę pamietac o smarowaniu łańcuch. Jaki olej używam? Nie powiem, bo kupiłem z zapasem oleju i strzykawka do napełniania, a nie pytałem sprzedającego jaki olej używa. Tankuje
co ok. 2500 km. Na ta chwile uwag nie mam, działa, robi swoja robotę.

Varadero XL 1000 juz jest 

- syku
- Sympatyk
- Imię: Sylwek
- Marka motocykla: suzuki
- Model: gsx-1250fa
- Rocznik: 2010
od chyba 2012 roku używam olejary własnej konstrukcji
wniosek: warto założyć
nie ma czyszczenia łańcucha naftą, nie ma smarowania co 300-500km, a jak pojeździsz w deszczu i łańcuch zasyfi się pyłem z drogi wystarczy kawałek szmaty i go lekko wytrzeć.
w sumie to chyba mało istotne jaką formę olejary założysz - ale im dokładniejsze ma ustawienie tym mniej się nadenerwujesz (byli tacy co z tego powodu ściągali olejarkę - bo albo ciekło abo było za suche)
nie ma czyszczenia łańcucha naftą, nie ma smarowania co 300-500km, a jak pojeździsz w deszczu i łańcuch zasyfi się pyłem z drogi wystarczy kawałek szmaty i go lekko wytrzeć.
w sumie to chyba mało istotne jaką formę olejary założysz - ale im dokładniejsze ma ustawienie tym mniej się nadenerwujesz (byli tacy co z tego powodu ściągali olejarkę - bo albo ciekło abo było za suche)
-
- Model: XL1000
- Rocznik: 1999
Ja tradycyjnie zawsze na koniec sezonu myje łańcuch nafta i smaruje sprayem, Motooiler tylko na trasysyku pisze:od chyba 2012 roku używam olejary własnej konstrukcji

-
- Sympatyk
- Kontakt:
Drążę temat i:
Motoiler odpadł z przyczyn oczywistych. Szeroko polecany smarbike Karalucha też, bo gość wstrzymał produkcję. Na placu boju został wilku, hybrid, i lubrixa. Idzie zima, czas na wybór.... Lubrixa ma ciekawe to odcięcie smarowania na luzie.... Ale stówa piechotą nie chodzi, poza tym czuję emocjonalną więź z mikroprzedsiębiorcami.
Planuję potruć jeszcze Karaluchowi, jak nie to pewnie na Wilku się skończy.... Czekam do końca sezonu, i tak teraz nie rozgrzebię motóra, lepiej pojeździć ze sprayem póki co
Gdyby coś komuś się jeszcze ciekawego w temacie trafiło będę wdzięczny za uwagi.
Co do czystości moto, to 6 lat z vtx18 mi wystarczy, teraz niech króluje natura
Motoiler odpadł z przyczyn oczywistych. Szeroko polecany smarbike Karalucha też, bo gość wstrzymał produkcję. Na placu boju został wilku, hybrid, i lubrixa. Idzie zima, czas na wybór.... Lubrixa ma ciekawe to odcięcie smarowania na luzie.... Ale stówa piechotą nie chodzi, poza tym czuję emocjonalną więź z mikroprzedsiębiorcami.
Planuję potruć jeszcze Karaluchowi, jak nie to pewnie na Wilku się skończy.... Czekam do końca sezonu, i tak teraz nie rozgrzebię motóra, lepiej pojeździć ze sprayem póki co

Gdyby coś komuś się jeszcze ciekawego w temacie trafiło będę wdzięczny za uwagi.
Co do czystości moto, to 6 lat z vtx18 mi wystarczy, teraz niech króluje natura