Gaśnie na zimnym silniku
-
- Uczy się jeździć
- Imię: Jacek
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero 1000 XL
- Rocznik: 2004
Gaśnie na zimnym silniku
Witam koledzy. Zamieniłem niedawno sd1 na sd2 i pojawił sie mały problem zgasł mi juz trzeci raz. Zdażyło mi sie to na jeszcze nie rozgrzanym silniku,po przejechaniu kilkuset metrów gaśnie i zapala sie kontrolka FIS za pierwszym razem zatrzymałem sie odpaliłem bez problemu i dalej w drogę za drugim razem juz nie zatrzymywałem sie tylko rozruch i jadę ? Co to może być ? I jeszcz jedno pytanie w sd1 kontrolka paliwa zaświeca sie po przekręceniu zapłonu i gaśnie to znaczy ze pompa paliwa pracuje a w sd2 tez sie zaświeca po przekręceniu stacyjki ? Bo nie wiem czy mam spalona żarówkę czy tylko zaświeca sie na rezerwie ? Pozdrawiam
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Marka motocykla: honda
- Model: sd01
- Rocznik: 1999
Re: Zgasł
To oznacza że czujnik poziomu jest sprawny nie ma nic wspulnego z pompąJaCh pisze:Witam koledzy.I jeszcz jedno pytanie w sd1 kontrolka paliwa zaświeca sie po przekręceniu zapłonu i gaśnie to znaczy ze pompa paliwa pracuje Pozdrawiam

A w sercu zawsze XL600V 

-
- Sympatyk
- Imię: Marcin
- Model: Varadero xl 1000
- Rocznik: 2008
Włącznikiem na kierownicy włączasz pompę paliwa słychać jak pompa nabija ciśnienie i powinna zgasnąć kontrolka FI , problem z HISS jest ogólnie znany (poszukaj na forum)ale żeby w czasie jazdy gasł , czyżby czujnik położenia wału już całkiem zdechł .
- wodzuwo
- Model: XL 1000
- Rocznik: 2005
Problem może tkwić w pompie paliwa.JaCh pisze:Witam koledzy. Zamieniłem niedawno sd1 na sd2 i pojawił sie mały problem zgasł mi juz trzeci raz. Zdażyło mi sie to na jeszcze nie rozgrzanym silniku,po przejechaniu kilkuset metrów gaśnie i zapala sie kontrolka FIS za pierwszym razem zatrzymałem sie odpaliłem bez problemu i dalej w drogę za drugim razem juz nie zatrzymywałem sie tylko rozruch i jadę ? Co to może być ?
Miałem taką przypadłość.
- wodzuwo
- Model: XL 1000
- Rocznik: 2005
W sd2 są inne pompy i w nich niema styków tak jak w sd1.
Musisz wymontować wkład pompy z obudowy i ją rozebrać potem dokładnie wymyć i przedmuchać sprężonym powietrzem.(chodzi o kanały w których osadza się nalot który blokuje przepływ paliwa ) po tym zabiegu zamontuj w układ paliwowy filterek paliwa.
Wkład pompy paliwa w sd2 wygląda tak:

Daj znać czy pomogło.
Musisz wymontować wkład pompy z obudowy i ją rozebrać potem dokładnie wymyć i przedmuchać sprężonym powietrzem.(chodzi o kanały w których osadza się nalot który blokuje przepływ paliwa ) po tym zabiegu zamontuj w układ paliwowy filterek paliwa.
Wkład pompy paliwa w sd2 wygląda tak:
Daj znać czy pomogło.