Akumulator Power Bat
-
- Rekrut
- Imię: Robert
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero
- Rocznik: 2003
Akumulator Power Bat
Witam szanownych.Jeśli można to chciałbym poznać waszą opinie na temat akumulatora tej marki.Jako,że w najbliższym mi sklepie jest on tańszy od tych które polecacie a ja nigdy nie miałem bateryjki tej firmy to może ktoś z was miał z nim do czynienia.Z góry dzięki za opinie.
Najpiękniejsze w przygodzie motocyklowej jest to,że mimo otaczających cię tysięcy ludzi i tak zawsze jesteś sam.
- ADAMO16
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Imię: Adam
- Model: Varadero SD02
- Rocznik: 2005
Re: Akumulator Power Bat
W afryce wytrzymał trzy lata, w varadero rok. Ładowanie oczywiście ok, więc wg mnie jak sie trafi.
Varadero XL 1000 juz jest 
Africa Twin byla :-(

Africa Twin byla :-(
- ropa2
- Imię: Roman
- Marka motocykla: Yamaha
- Model: FJR
- Rocznik: 2008
Na popularnym portalu aukcyjnym kupiłem Landport 14Ah za 149pln plus 10 wysyłka.....zobaczymy ile wytrzyma.
tak czy siak nie kupuje tzw. markowych ( bosch, varta) bo płacę za nazwę a i tak są wszystkie robione w chinach....
tak czy siak nie kupuje tzw. markowych ( bosch, varta) bo płacę za nazwę a i tak są wszystkie robione w chinach....

-
- Rekrut
Wiadomo,że Chiny pytanie właśnie o trwałość.
Najpiękniejsze w przygodzie motocyklowej jest to,że mimo otaczających cię tysięcy ludzi i tak zawsze jesteś sam.
-
- Marka motocykla: honda
- Model: sd01
- Rocznik: 1999
To loteriaGreengo pisze:Wiadomo,że Chiny pytanie właśnie o trwałość.

Nie wiem jak jest dziś ale dawno dawno temu to hurtownie potrafiły sobie same brendować akumulatory.ropa2 pisze: tak czy siak nie kupuje tzw. markowych ( bosch, varta) bo płacę za nazwę a i tak są wszystkie robione w chinach....
Na czarne obudowy kleili etykiety zamawiali nadruki takie jak było zapotrzebowanie i sprzedaż na topie

A w sercu zawsze XL600V 

-
- Rekrut
Nie no nie sądzę żeby ktoś tak dzisiaj jeszcze kombinował.Czasy się trochę zmieniły w dobie internetu załapiesz kilka złych opini i możesz zamykać interes.
- LukasW
- Imię: Łukasz
Przecież cały czas tak jest IC np. branduje taniochę 4 Ride i większość dużych hurtowni ma swoje marki. Wystarczy wybrać model akumulatora i wbić go w allegro czy zgooglować. Jak się przyjrzeć szczegółom to ten sam akumulator występuje pod kilkoma nazwami i ma kilka różnych cen. Tanie baterie działają z mniejszą lub większą skutecznością do końca gwarancji. Tak kiedyś się skusiłem na akumulator M-line. Wytrzymał równy roknext22 pisze:To loteriaGreengo pisze:Wiadomo,że Chiny pytanie właśnie o trwałość.
Nie wiem jak jest dziś ale dawno dawno temu to hurtownie potrafiły sobie same brendować akumulatory.ropa2 pisze: tak czy siak nie kupuje tzw. markowych ( bosch, varta) bo płacę za nazwę a i tak są wszystkie robione w chinach....
Na czarne obudowy kleili etykiety zamawiali nadruki takie jak było zapotrzebowanie i sprzedaż na topie

Ale co do marek varta, exide itp. tak sobie też jestem nastawiony. Dobre są Banner no i wiadomo Yuasa.
Osobiście ze względu na możliwości i cenę korzystam z takich
http://www.ebay.de/itm/YTX20A-BS-AGM-Mo ... Sw34FVBBMO
To jest made in korea i 2 lata gwarancji na motocyklowe 3 na samochodowe. Cenowo i jakościowo biją wszystko na łeb.
-
- Marka motocykla: honda
- Model: sd01
Mi chodziło bardziej o to ze się noname branduje jakąś marką bez wiedzy właściciela 

A w sercu zawsze XL600V 

-
- Rekrut
Idąc tym tropem można powiedzieć,że wszystkie baterie są produkowane przez jednego producenta bo wszystkie pochodzą z Chin.Pozostaje pytanie czy różnią się czymś oprócz naklejki dystrybutora na kraj,bo jeśli niczym to po co przepłacać
-
- Udaje motocyklistę
- Imię: Kamil
- Marka motocykla: Honda XLV 1000
- Model: SD01
Miałem w Intruderze 1.5 moto batta kumpel miał w shadow 1100 i uważam że są to super akumulatory. W motocyklach typu właśnie intruz akumulator pada średnio po 3 sezonach ze względu na wibracje generowane przez silnik. U mnie po 3 latach był jak nowy, trzymał mocno prąd- MB produkuje akusy w oparciu o nasączane elektrolitem maty, nie ma tam płynnego elektrolitu czy żelu dzięki czemu dobrze znoszą właśnie np. wibracje. Dodatkowo aku dedykowany do Intruza miał o 20% większy prąd rozruchowy niż akusy od innych producentów. Także jak byłem bardzo zadowolony i kumpel też.
Dodatkowo dodam że całe forum intrudera jeździ na MB, i w sumie jest to pierwsza rzecz jaką się poleca do tych modeli.
Dodatkowo dodam że całe forum intrudera jeździ na MB, i w sumie jest to pierwsza rzecz jaką się poleca do tych modeli.
Honda XL 1000, H-D FLSTF EVO, SAM ZAP 1200 x 2, Dniepr Mt9
-
- Rekrut
Zgadzam się z opinią,że baterie dedykowane sprawdzają się lepiej w poprzednim moto miałem taki i trzymał 4 lata wymieniłem na taki sam i znowu 4 lata.Tylko właśnie miał zwiększony prąd rozruchowy nie wiem jak taki by się sprawdził w Varaderku.Może ktoś z doświadczonych kolegów ma coś do powiedzenia w tej kwestii ?
- ELPeter
- Udaje motocyklistę
- Imię: Piotr
- Model: Varadero SD02
- Rocznik: 2004
Podbijam pytanie kolegi,mój właśnie padł i oglądam to http://sklep.prostowniki-akumulatory.pl ... -1232.html nadaje się?Greengo pisze:Tylko właśnie miał zwiększony prąd rozruchowy nie wiem jak taki by się sprawdził w Varaderku.Może ktoś z doświadczonych kolegów ma coś do powiedzenia w tej kwestii ?
- ropa2
- Imię: Roman
- Marka motocykla: Yamaha
- Model: FJR
- Rocznik: 2008
Kupiłem LandPorta , w kartoniku sa dwa pojemniki z kwasem....tak ma być?
Odpowiem, tak musi być.....dwa pojemniki kwasu wlane, aku sprawne....
Odpowiem, tak musi być.....dwa pojemniki kwasu wlane, aku sprawne....