Witam wszystkich.
Kilka dni temu stalem sie posiadaczem varadero 125 i powoli zaczynam sie uczyc tego motocykla. Wszystko jest ok tylko jedno mnie niepokoi... Mianowicie sruba na xeklu alternatora wyglada jak by sie ktos nad nia znecal sporym mlotkiem, nie wiem co tym myslec... Czy powinienem cos sprawdzic. Prosze o pomoc. Pozdrawiam.
Sruba na deklu alternatora
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Imię: Kamil
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero 125
- Rocznik: 2005
Sruba na deklu alternatora
- Załączniki
-
- _20160314_182217.JPG (218.13 KiB) Przejrzano 5158 razy
- james
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Imię: Marek
- Model: Varadero
- Rocznik: 2000
Re: Sruba na deklu alternatora
Ta śruba "umożliwia" dostęp do wału korbowego - gdybyś chciał regulować zawory to musisz ją wykręcić. Najprawdopodobniej oring nie był zmieniany i za każdym razem śruba coraz to mocniej dociągana, aż w pewnym momencie nie dało się jej odkręcić. Jeśli masz czas i chęci, to warto poszukać zamiennika i wymienić - nie będziesz się denerwował przy zimowych regulacjach 

-
A czy wymiana tej sruby to poprostu zdjecie dekla i jej wykrecenie czy to troche bardziej skomplimowane... A i o jakich zimowych regulacjach mowisz...
-
- Marka motocykla: honda
- Model: sd01
- Rocznik: 1999
-wymiana TEJ śruby to poprostu wykręcenie jej i wkręcenie nowejkamil030883 pisze:A czy wymiana tej sruby to poprostu zdjecie dekla i jej wykrecenie czy to troche bardziej skomplimowane... A i o jakich zimowych regulacjach mowisz...
-zimowa regulacja zaworów np.
- śruba dostępna u dystrybutorów HONDY
A w sercu zawsze XL600V 

- james
- Imię: Marek
- Model: Varadero
- Rocznik: 2000
Przedmówca wszystko wyjaśnił. Co do śruby, to możesz poszukać na allegro używanej lub nówka w ASO. Pamiętaj o wymianie oringa.
W razie problemów z odkręceniem, przeszukaj forum. Ktoś kiedyś opisywał taki problem z dużym Viadrem i odkręcił, nieco nacinając śrubę.
W razie problemów z odkręceniem, przeszukaj forum. Ktoś kiedyś opisywał taki problem z dużym Viadrem i odkręcił, nieco nacinając śrubę.
-
Ok wielkie dzieki. Postaram sie jakąs znalesc ale na allegro to raczej sa całe dekle, choc pewnie wyjdzie to taniej niz sama sruba w AS