Witam. Mam następujący problem. Nie wiem jak ale spadła mi podczas jazdy przednia zębatka. Niestety nie znalazłem. Jej ale całe szczęście posiadam druga. I możliwe że nie było zabezpieczenia i dlatego się to stało. I moje pytanie brzmi czy ktoś wie jak znaleźć takie zabezpieczenie zębatki pod konkretny model. Chyba że od jakiegoś innego by pasowało? Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam
Przeniosłem do sekcji XL125
Przednia zębatka
-
- Sympatyk
- Imię: Marcin
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero xl 1000
- Rocznik: 2008
Re: Przednia zębatka
Jeżeli mowa tu jest o dużym viaderku to jest raczej nie możliwe co tu opisałeś
za mało miejsca między osłoną żeby cała śruba po odkręceniu i zębatka wypadła , zabezpieczeniem jest śruba o gwincie drobnozwojowym dokręcona odpowiednią siłą w przeciwnym kierunku do kręcącej się zębatki.

- leszek72
- Sympatyk Weteran
- Imię: Leszek
- Marka motocykla: Crf 1100
- Model: ATAS
- Rocznik: 2024
To na pewno chodzi o małe. Tam jet taka blaszka przykręcana do zębatki dwoma śrubkami. Kupowałem kiedyś taki komplet jak córa miała bebydero w Lukas motocykle lub Olek motocykle. Koszt ok 50 zł i chyba pisało na tym honda. Takie samo rozwiązanie jest w yamaha dt50. Jeżeli zębatki będą wymiennie pasowały to zabezpieczenie też musi.
Zabezpieczenie kupowałem bo ktoś na szybko zrobił nowe spawarką
Zabezpieczenie kupowałem bo ktoś na szybko zrobił nowe spawarką

-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Imię: Damian
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero
- Rocznik: 2001
O o o o dobrze. To popatrzę. Napisałem do tych podanych stron. I tak tak chodziło tu o 125. Pojemność. I dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi. Jak znajdę. To dam znać. Dzięki jeszcze raz:-) Lwg