Kontrolka rezerwy
-
- Rekrut
- Imię: Michał
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero
- Rocznik: 2000
Kontrolka rezerwy
Witam po zimowej wymianie filtrow i plynow nadszedl czas pierwszej dalszej przejazdzki w tym sezonie, zrobilem jakies 300km zajechalismy na stacje i przy tankowaniu weszlo prawie 24,5. Z tego co wiem w sd01 bak ma 25l a nie zaswiecila mi sie kontrolka rezerwy i troche sie zdziwilem bo jeszcze pare kilometrow i bym stanal. I tu moje pytanie czy jest jakis kabel od rezerwy jesli tak to gdzie sie znajduje i gdzie go ewentualnie wpiac ( mogl wypiac sie przy zdejmowaniu baku i nie zauwazylem). Przy wlaczaniu zaplonu kontrolka rezerwy zaswieca sie na 2-3 sekundy i gasnie. czy tak powinno byc? I jeszcze jedno pytanie wiaderko przy jednostajnej jezdzie na 1,2,3 biegu szarpie i faluje delikatnie na wolnych obrotach na luzie czy przyczyna moga byc niewyregulowane gazniki? Prosze o pomoc jest to moj pierwszy sezon z varadero i dopiero poznaje ten motocykl;)
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Marka motocykla: honda
- Model: sd01
- Rocznik: 1999
Re: Kontrolka rezerwy
prawa strona tak z przodu "za chłodnicą" jest czujnik ma dwa przewody jak zewrzesz je ze sobą kontrolka zapali to uwalony czujnik
po przekręceniu kluczyka zapala na chwile - to taki test żarówki -obwodu.
Czujnika szukaj od TICO Generalnie połowa części pasuje od TICO
A to szarpanie ? może łańcuch luźny-wyciągnięty.
po przekręceniu kluczyka zapala na chwile - to taki test żarówki -obwodu.
Czujnika szukaj od TICO Generalnie połowa części pasuje od TICO

A to szarpanie ? może łańcuch luźny-wyciągnięty.
A w sercu zawsze XL600V 

-
- Rekrut
Czyli przy zdejmowaniu zbiornika moglem nie zauwazyc i wypiac ten przewod?:) i gdzie go powinienem wpiac jest tez za chlodnica jakies gniazdo?
- atego815
- Uczy się jeździć
- Marka motocykla: Varadero
- Model: 1000 SD1
- Rocznik: 2001
Standardowo jak ktoś nie wie, nie pamięta to przy zdejmowaniu zbiornika, wyrywa kostkę z czujnika .Zajrzyj tam pod zbiornik z prawej ... Pewni ta kostka sobie wisi. nasuń ją na styki czujnika. 

Gdy jeżdżę, to myślę...Boję się myśleć, co będzie gdy przestanę...
-
- Sympatyk
- Imię: mmm
- Marka motocykla: honda
- Model: VA 1000 VFR1200XD
- Rocznik: 2009
Tak jak wcześniej napisano z prawej strony zbiornika jest czujnik z dwoma kut...mi wkręcony w zbiornik.I tam szukaj 2 przewodów z damskimi końcówkami(nie ma kostki)w plastikowych osłonach.Wiking pisze:Czyli przy zdejmowaniu zbiornika moglem nie zauwazyc i wypiac ten przewod?:) i gdzie go powinienem wpiac jest tez za chlodnica jakies gniazdo?
Zbiornik ściągałeś i co robiłeś?Wcześniej moto chodziło dobrze bez falowania?
-
- Rekrut
Filtr powietrza zmienialem, kupilem go w zimie i dopiero teraz tak dokladnie go diagnozowalem mogl falowac od poczatku. Cofa mi tez ssanie do polowy zeby chodzil na calym musze go trzymac caly czas.
- Wiktoria16006
- Sympatyk
- Imię: Paweł
- Marka motocykla: Honda V XL
- Model: Varadero SD02
- Rocznik: 2005
Ssanie - do czego używasz...?!
Co do kontrolki, to moja jeszcze nigdy się nie zawiesiła i mam obawy, że po prostu nie działa...
Najprościej będzie chyba jeździć na mają z butelką paliwa w kuferka, no ale skoro Ty zająłem ponad 24 litry......
Pozdrawiam.
Co do kontrolki, to moja jeszcze nigdy się nie zawiesiła i mam obawy, że po prostu nie działa...
Najprościej będzie chyba jeździć na mają z butelką paliwa w kuferka, no ale skoro Ty zająłem ponad 24 litry......
Pozdrawiam.
Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć już zębów...!
-
- Rekrut
Ssanie do odpalania. A co do lancucha to luzny nie jest na lewno nie wiem czy nie zabardzo nawet naciagniety jest.