varadero brak mocy ? Nie rozpędza się
-
- Rekrut
- Imię: Adam
- Marka motocykla: Yamaha
- Model: XTZ 850 4TX
- Rocznik: 1991
Re: varadero brak mocy ? Nie rozpędza się
Chyba lepiej wcale nie ruszać przy zimowaniu, w sensie odpalać... Tak słyszałem...
-
- Sympatyk
- Imię: mmm
- Marka motocykla: honda
- Model: VA 1000 VFR1200XD
- Rocznik: 2009
To chyba jakieś jaja.Jak można przegrzać moto chłodzone cieczą na wolnych obrotach?damian pisze:Nie za długo? Nie przegrzał Ci się czasem?drverde pisze:kilkadziesiąt minut
Na przyszłość to motocykl gasisz po osiągnięciu prawidłowej temp. pracy. Czyli w przypadku naszych maszynek 4 kresek.

- damian
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Marka motocykla: Honda
- Model: varadero 125 xl
- Rocznik: 2001
A nie można? Na światłach nigdy nikomu temperatura nie wzrosła? Gdyby nie można przegrzać to by chłodnicy nie było, która chłodzi płyn ale w trakcie jazdy. Jak wysiadł wentylator, który i tak miałby ciężko to przegrzanie gotowe. Taki mam przynajmniej tok rozumowania.
-
- Sympatyk
- Imię: mmm
- Model: VA 1000 VFR1200XD
- Rocznik: 2009
Jeżeli układ chłodzenia jest sprawny to na wolnych obrotach nie da rady przegrzać silnika. 

- damian
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Model: varadero 125 xl
Ok. Przyjmuje do wiadomości. A czy ktoś w ogóle wie kiedy włącza się wentylator? Ile kresek musi się pokazać?
-
- Rekrut
- Imię: Adam
- Marka motocykla: Yamaha
- Model: XTZ 850 4TX
- Rocznik: 1991
Wentylator powinien pracować w taki sposób aby utrzymać optymalną temperaturę silnika, mi więcej niż połowa(czy tam te 4 kreski) się jeszcze nie pokazała... też nie zawsze się musi wentylator włączyć, często wystarcza po prostu pęd powietrza w czasie jazdy, jeśli to nie wystarcza włącza się do tego wentylator.
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Model: varadero
- Rocznik: 2002
Panowie zacięte było ssanie. I Motocykl cały czas na ssaniu działał, a raczej aż za dobrze. Podawał za dużo benzyny, stąd takie rzeczy. Odkręciłem czarną nakrętkę od ssania . I zamknąłem ssanie, następnie, metodą prób i błędów ustawiałem ssanie. Aktualnie wiaderko, jedzie aż miło. Dodatkowo stwierdziłem że chyba będzie trzeba zmienić łańcuch i koła zębate, możecie coś polecić, czy osobny temat zakładać ?
-
- Imię: Tomasz
- Model: Varadero
powiedzcie Mi czemu moja varaderka rozpędza się góra do 105 , jak widzę filmiki to po 125, 130 latają nimi ,a ja mam problem osiągnąć 100, nowe filtry ma , oleje , świece, gaźniki po synchronizacji, regulacja zaworów i przebieg to 45 tyskm, i się zastanawiam czy czasem gdzieś jakaś blokada jeszcze nie jest założona, są jakieś blokady na gaźnikach czy coś w ten deseń ?? tak do 90 idzie nawet ładnie a potem to już tragedia, jak się pochyle to do tych 110 się rozpędzę ale to już droga przez męke
- michalwnuk4
- Sympatyk Weteran
- Imię: michal
- Model: varadero 125
- Rocznik: 2004
Więcej nie wymagaj to tylko 125 a na filmikach jeżdżą z gorki i z wiatrem
-
- Imię: Tomasz
- Model: Varadero
michalwnuk4
tak myślałem właśnie że to nagrywają w miejscach gdzie wiatr wiał w plecy i z górki bo jak widzę to tak normalnie na prostej się jedzie to jest nie osiągalne dla seryjnego viaderka
tak myślałem właśnie że to nagrywają w miejscach gdzie wiatr wiał w plecy i z górki bo jak widzę to tak normalnie na prostej się jedzie to jest nie osiągalne dla seryjnego viaderka