gmole
-
- Sympatyk
- Imię: mateusz
- Marka motocykla: honda
- Model: xl 1000
- Rocznik: 2006
gmole
witam.mam pytanko dotyczace gmoli do viadra z 2006 r.czy jest jakas roznica miedzy gmolami do viaderka z abs i bez abs.pytam bo znalazlem na allegrro i w opisie jest ze pochodza z moto z abs.generalnie wydaje mi sie ze jest to bez znaczenie,ale pytam bo pewnosci nie mam. gmole givi tn367.
-
- Udaje motocyklistę
- Imię: Kamil
- Marka motocykla: Honda XLV 1000
- Model: SD01
- Rocznik: 1999
Re: gmole
Czy ktoś pamięta jaki jest skok gwintu przy dolnym mocowaniu stelaża czachy do ramy (tam gdzie mocuje się gmol)? Schematy podają że jest tam M10X25mm ale nie podają skoku, mam problem z wkręceniem metrycznej i nie wiem czy to kwestia może jakiegoś brudu wewnątrz czy innego skoku gwintu.
Honda XL 1000, H-D FLSTF EVO, SAM ZAP 1200 x 2, Dniepr Mt9
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Imię: Tomek
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero
- Rocznik: 2004
Witam. Ma ktoś z Was gmole z firmy Heed? Warto je kupić?
Motocykl w przeciwieństwie do auta w zakręcie pochyla się we właściwą stronę.
- pawkg
- Sympatyk Weteran
- Imię: Paweł
- Marka motocykla: BMW
- Model: R1200GS Adventure
- Rocznik: 2011
Ja do swojego SD02 kupiłem nowe Heedy dwa tygodnie temu. Z montażem żadnego problemu, ładnie pasują wyglądają też zacnie. Jestem zadowolony. Teraz po wypłacie jeszcze oryginalne torby na gmole.
Kymco Agility 50/80 > Honda Varadero XL125 > Honda Varadero XL1000 > BMW R1200GS ADV
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Imię: Tomek
- Model: Varadero
- Rocznik: 2004
Właśnie o to mi chodziło, czy dobrze pasują. Nie chciałbym na siłę czegoś naciągać. Dzięki za odpowiedź, w takim razie zamawiam. LwG
Motocykl w przeciwieństwie do auta w zakręcie pochyla się we właściwą stronę.
- pawkg
- Sympatyk Weteran
U mnie wyglądają tak:
- Załączniki
-
- 1496989754449a.jpg (174.1 KiB) Przejrzano 11807 razy
-
- DSC_0940a.JPG (123.55 KiB) Przejrzano 11807 razy
Kymco Agility 50/80 > Honda Varadero XL125 > Honda Varadero XL1000 > BMW R1200GS ADV
- Wiktoria16006
- Sympatyk
- Marka motocykla: Honda V XL
- Model: Varadero SD02
- Rocznik: 2005
Witam,
Ja mam pytanie do zdjęcia...
Widzę deseczkę pod stopką boczną...co z nimi jest nie tak...stosuję to samo, a do tego mam wrażenie jakby była wygięta od ciężaru motoru. Podstawka nie przylega równolegle do podłoża... czasem mam wrażenie, że moto się obali.
Pytanie brzmi, czy to wszyscy tak mają, czy to może jakaś nie oryginalna stopka?
Ja mam pytanie do zdjęcia...
Widzę deseczkę pod stopką boczną...co z nimi jest nie tak...stosuję to samo, a do tego mam wrażenie jakby była wygięta od ciężaru motoru. Podstawka nie przylega równolegle do podłoża... czasem mam wrażenie, że moto się obali.
Pytanie brzmi, czy to wszyscy tak mają, czy to może jakaś nie oryginalna stopka?
Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć już zębów...!
- pawkg
- Sympatyk Weteran
Osobiście uważam, że "pewne rzeczy lepiej prezentują się w pionie". Generalnie nie używam deseczki, ale czasami jak potrzebuję motocykl bardziej w pionie to stosuję ją, albo ostatnio zrobiłem sobie podstawkę pod tylny wahacz i wtedy motocykl mam w pionie z tylnym kołem w górze. U mnie nie odniosłem wrażenia, żeby motocykl na samej bocznej stopce "miał się zaraz przewrócić".
- ANTEK
- Sympatyk Weteran
- Imię: Rafał
- Model: XL 1000 VARADERO
- Rocznik: 2009
- Kontakt:
pawkg pisze:Osobiście uważam, że "pewne rzeczy lepiej prezentują się w pionie". Generalnie nie używam deseczki, ale czasami jak potrzebuję motocykl bardziej w pionie to stosuję ją, albo ostatnio zrobiłem sobie podstawkę pod tylny wahacz i wtedy motocykl mam w pionie z tylnym kołem w górze. U mnie nie odniosłem wrażenia, żeby motocykl na samej bocznej stopce "miał się zaraz przewrócić".
- Załączniki
-
- Bez nazwy4.jpg (90.46 KiB) Przejrzano 11259 razy
Jedź SZYBKO tam gdzie WOLNO
-
- Uczy się jeździć
- Model: Varadero XL 1000VA
- Rocznik: 2008
Witam, nie chcę zakładać nowego tematu bo nie widzę potrzeby, do rzeczy chodzi mi o przykręcenie gmoli do ramy z prawej strony śruba pod bakiem przechodzi przez gmol ramę tulejkę i wkręcona jest do silnika dokładnie do ucha w głowicy a z lewej strony przechodzi tylko przez gmol ramę i jest nakrętka, pytanie czy tak ma być czy ktoś wymienił śrubę i dał nakrętkę ?