https://www.philips.pl/c-p/12342CTVBW/c ... otocyklowa
W moim odczuciu : znacznie lepsze od dotychczasowych. Pomarańczowa poświata dodaje fajnego efektu

nie zgadzam się - pytanie było merytoryczne: PO CO ?eneron pisze:Nic do tematu nie wniosę ale Merlin ma 100% racji.
Kolega o coś zapytał, został skrytykowany i hejt już strumieniem się polał z durnymi docinkami.
Takie docinki przypominają mi forum MZ, na którym strach było o cokolwiek zapytać, bo źle sformułowane pytanie i autor zostaje zmieszany z błotem....
cena ?JulianK pisze:Koledzy . Mam od niedawna żarówki :
https://www.philips.pl/c-p/12342CTVBW/c ... otocyklowa
Bo mam kaprys... Wystarczy?seburaj pisze:nie zgadzam się - pytanie było merytoryczne: PO CO ?eneron pisze:Nic do tematu nie wniosę ale Merlin ma 100% racji.
Kolega o coś zapytał, został skrytykowany i hejt już strumieniem się polał z durnymi docinkami.
Takie docinki przypominają mi forum MZ, na którym strach było o cokolwiek zapytać, bo źle sformułowane pytanie i autor zostaje zmieszany z błotem....
skoro ani aspekty finansowe (drogo) ani prawne (nielegalne), ani lepiej nie świeci - więc było na temat... nie ma hejtu tylko powątpiewanie i pytanie po co ?
No i tu się mylisz.seburaj pisze: ani lepiej nie świeci
Ale "żarówki"* do lampy tak (oczywiście, nie każde).LukasW pisze:Lampa nie jest dostosowana do takich żarówek
To, że takie "żarówki"* nie są dopuszczone, to nie znaczy, że są złe. To znaczy, że ustawodawstwo (unijne, bo USA czy Japonia nie maja z tym problemu) nie nadąża za postępem technicznym. Np. Philips robi ledy, które są homologowane idopuszczone na zachodzie, ale nie w unii.LukasW pisze:żarówki nie są dopuszczone do ruchu publicznego ...z całą pewnością przez kaprysy producenta....
Co ty porównujesz Stany do Europy ...z tego co wiem tam nawet nie ma przegladów technicznych. Całe szczęscie u nas trochę się wzięli za stan techniczny i tak trzymać...Fotom pisze:No i tu się mylisz.seburaj pisze: ani lepiej nie świeciAle "żarówki"* do lampy tak (oczywiście, nie każde).LukasW pisze:Lampa nie jest dostosowana do takich żarówek
Po co?
- lepiej świecą,
- lepiej wyglądają,
- trwalsze,
- oszczędzają prąd (co przy grzanetkach, światłach p/mgłowych, 3A zasilaczu do navi, zasilaczu do kamerki, ładowarce do telefonu, ma dla mnie znaczenie).
A cena? Taka, jak dwa komplety dobrych tradycyjnych.
To, że takie "żarówki"* nie są dopuszczone, to nie znaczy, że są złe. To znaczy, że ustawodawstwo (unijne, bo USA czy Japonia nie maja z tym problemu) nie nadąża za postępem technicznym. Np. Philips robi ledy, które są homologowane idopuszczone na zachodzie, ale nie w unii.LukasW pisze:żarówki nie są dopuszczone do ruchu publicznego ...z całą pewnością przez kaprysy producenta....
*de facto to nie są żarówki
Warto zawsze zacząć od siebie...zanim się innych zacznie pouczać.eneron pisze:LukasW - a co Twój temat z kolorem zacisków wniósł do tematu ?
Czasami lepiej przemilczeć i nie kozaczyć.
LukasW pisze:Warto zawsze zacząć od siebie...zanim się innych zacznie pouczać.eneron pisze:LukasW - a co Twój temat z kolorem zacisków wniósł do tematu ?
Czasami lepiej przemilczeć i nie kozaczyć.