Przy małej prędkości obrotowej silnika(ok 2-3tys obr) słychać co jakiś czas dziwne stuknięcie.
Jest ono związane z zadławieniem.
Stukanie to występuje bardzo nieregularnie: czasem co kilka sekund a czasem go wogóle niema.
Wymieniłem świece, teraz motor jest na regulacji zaworów, ale nie jestem pewien czy to jest to.
Może ktoś miał taki objaw i już wie co z tym fantem zrobić??
Wiaderko z 2003 roku.
Nieregularne stukanie w silniku.
-
- Sympatyk
- Marka motocykla: Honda
- Model: XL 1000VA
- Rocznik: 2009
Nieregularne stukanie w silniku.
Ostatnio zmieniony sob sie 09, 2008 11:16 am przez Czarny, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Sympatyk
- Marka motocykla: Honda
- Model: XL 1000VA
- Rocznik: 2009
No i niestety nikt nie mógł mi pomóc na powyższe dolegliwości (wymiana świec, regulacja a właściwie kontrola zaworów, sprawdzenie całej elektryki, wymiana filtra powietrza).
Po wielu konsultacjach z chętnymi do pomocy kolegami umówiłem się na sprawdzenie kompa w Honda Plaza
Ostatnia sugestia to właśnie komp albo wtryski.
Dziekuje wszystkim którzy podpowiadali 8)
Po wielu konsultacjach z chętnymi do pomocy kolegami umówiłem się na sprawdzenie kompa w Honda Plaza

Ostatnia sugestia to właśnie komp albo wtryski.
Dziekuje wszystkim którzy podpowiadali 8)
Re: Nieregularne stukanie w silniku.
Mam podobne obiawy przy schodzeniu z obrotów jak chcesz to możemy się spotkać i porównamy stuki i pukiCzarny pisze:Przy małej prędkości obrotowej silnika(ok 2-3tys obr) słychać co jakiś czas dziwne stuknięcie.
Jest ono związane z zadławieniem.
Stukanie to występuje bardzo nieregularnie: czasem co kilka sekund a czasem go wogóle niema.
Wymieniłem świece, teraz motor jest na regulacji zaworów, ale nie jestem pewien czy to jest to.
Może ktoś miał taki objaw i już wie co z tym fantem zrobić??
Wiaderko z 2003 roku.