Cześć, mam przedziwny problem nie mogę ustawić zegara a w zasadzie zapamiętać ustawień zegara, przekręcam kluczyk naciskam prawy przycisk i przytrzymuje, zaczyna mrugać zegar ustawiam godzinę jaka mnie interesuje, czekam chwilę i wciskam ten sam przycisk pojedynczym klikiem, zegar przestaje mrugać i wyświetla ustawioną godzinę, wszystko działa do momentu wyłączenia kluczyka, po ponownym włączeniu nawet za chwilę godzina jest zresetowana i zegar odlicza od 1:00 .
Nie wiem czy TRIP A też się powinien resetować po wyłączeniu kluczyka, u mnie się resetuje tak samo jak zegar.
Te same czynności robiłem na odpalonych silniku dopóki jadę godzina działa TRIP A działa wyłączę i włączę moto - reset.
Akumulator jest nowy światła działają podczas rozruchu nic nie przygasa, ładowanie działa, tak jak pisałem wcześniej nawet bez rozruchu jest ten sam problem.
znalazłem taką procedurę
"Ignition on.
Press and hold the set button untill it flashes.
Press button once to advance one min at a time.
Or
Hold button to advance a lot faster.
Let go of the button when you get close to desired time or you will over shoot and have to go right round again.
When happy, switch ignition off to save the setting."
W powyższej procedurze piszę żeby wyłączyć zapłon wtedy powinien zapamiętać ale to też nie idzie, czy w liczniku jest jakaś bateria do pamięci, macie jakieś sprawdzone procedury?
Czy na zegary po wyłączeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka powinno iść zasilanie w kostce do zegarów? jeśli tak to na jakich pinach?
Zauważyłem iż po wyjęciu kluczyka nie mruga kontrolka HISS więc pewnie nie ma zasilania na zegarach, ale HISS działa prawidłowo przy włączeniu zapłonu i kontrolka się zapala i gaśnie.
Napiszcie proszę bo nie daje rady.
Ustawienie zegara SD02 - pamięć
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Imię: Dawid
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero XL1000VA
- Rocznik: 2005
Re: Ustawienie zegara SD02 - pamięć
Jako że rozwiązałem problem napiszę co zdiagnozowałem, może się komuś przyda. Według manuala należy sprawdzić takie oto tematy:
Przyczyna była bardzo prosta spalony bezpiecznik który znajduje się pod siedzeniem w jednej z puszek, opisany jest jako clock.
I to wszystko po wymianie wszystko śmiga
U mnie wyszło że nie mam zasilania na zegarach po wyłączeniu zapłonu dlatego nie miałem podtrzymania.Przyczyna była bardzo prosta spalony bezpiecznik który znajduje się pod siedzeniem w jednej z puszek, opisany jest jako clock.
I to wszystko po wymianie wszystko śmiga
- PEPE64
- Sympatyk Weteran
- Imię: Piotr
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero
- Rocznik: 2000
Jak coś z elektryką nie gra, to właśnie od bezpieczników należy zacząć poszukiwania.
Motorynka Romet 50, WSK 175 Kobuz, WSK 175 Perkoz, Pannonia 250, CZ350 ((6V), CZ350 (12V), Jawa 350TS, Suzuki Savage LS650, Honda Transalp 600, Honda Varadero 1000.
-
- Sympatyk
- Imię: mmm
- Marka motocykla: honda
- Model: VA 1000 VFR1200XD
- Rocznik: 2009
Święte słowa!