Pływający Zbiornik paliwa. Ktoś, coś?
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Imię: Michal
- Marka motocykla: Honda
- Model: Xl1000VAB
- Rocznik: 2011
Pływający Zbiornik paliwa. Ktoś, coś?
Cześć
Przygotowuje moto do sezonu i napotkałem małą przeszkodę.miianowicie :
Wymieniłem świece i filtr powietrza, zamieniłem manetki na grzane... Żeby to zrobić zdemontowalem zbiornik paliwa.
Próbuje go teraz założyć ale za każdym razem pojawia się ten sam problem że zbiornik kołysze się na boki.
Nie sądzę że ten typ tak ma, ale jeśli się mylę dajecie znać proszę.
Próbowałem różnych wariantów przez ostatnie 10 godzin i ręce mi już opadają a jutro przegląd.
Postaram się wrzucić kilka zdjęć mam też filmik ale muszę ogarnąć jak je wrzucić.
Przygotowuje moto do sezonu i napotkałem małą przeszkodę.miianowicie :
Wymieniłem świece i filtr powietrza, zamieniłem manetki na grzane... Żeby to zrobić zdemontowalem zbiornik paliwa.
Próbuje go teraz założyć ale za każdym razem pojawia się ten sam problem że zbiornik kołysze się na boki.
Nie sądzę że ten typ tak ma, ale jeśli się mylę dajecie znać proszę.
Próbowałem różnych wariantów przez ostatnie 10 godzin i ręce mi już opadają a jutro przegląd.
Postaram się wrzucić kilka zdjęć mam też filmik ale muszę ogarnąć jak je wrzucić.
- Załączniki
-
- Screenshot_20190228_091728_com.android.gallery3d.jpg (1.06 MiB) Przejrzano 5272 razy
-
- Screenshot_20190228_091737_com.android.gallery3d.jpg (1014.57 KiB) Przejrzano 5272 razy
-
- Screenshot_20190228_091746_com.android.gallery3d.jpg (1.05 MiB) Przejrzano 5272 razy
-
- Screenshot_20190228_091746_com.android.gallery3d.jpg (1.05 MiB) Przejrzano 5272 razy
-
- Screenshot_20190228_091715_com.android.gallery3d.jpg (1.33 MiB) Przejrzano 5272 razy
- eneron
- Sympatyk
- Model: Varadero XL1000VA
- Rocznik: 2006
Re: Pływający Zbiornik paliwa. Ktoś, coś?
Zbiornik trzyma się na 4 śrubach, pod każdą śrubę idzie gumowa poduszka, każda gumowa poduszka musi mieć podkładkę pod poduszką i nad poduszką.
Jeśli masz 4 poduszki nieuszkodzone i masz 8 podkładek stalowych i wszystko to skręcasz do kupy - niema prawa nic się kiwać
Jeśli masz 4 poduszki nieuszkodzone i masz 8 podkładek stalowych i wszystko to skręcasz do kupy - niema prawa nic się kiwać

Honda Varadero XL1000VA - 2006r - sprzedana
Jest:
Suzuki DRZ 400S - 2002r
Kawasaki Z650 B - 1978r
SHL 175 M11 S32 - 1964r
SHL 175 M11 S32 - 1961r
Jest:
Suzuki DRZ 400S - 2002r
Kawasaki Z650 B - 1978r
SHL 175 M11 S32 - 1964r
SHL 175 M11 S32 - 1961r
-
Dzięki kolego za odp.
Nie zgadza mi się tylko liczba podkładek, gdyż na przód idą dwie mniejsze i na tył dwie większe.
Chyba że mowa o tulejce z podkładką (zespolone w całość) która przechodzi przez poduszki.
Stan przednich poduszek nie jest rewelacyjny dlatego zamówiłem wczoraj komplet na przód. Mam nadzieję że to załatwi sprawę.
Wczoraj dokladalem po dwie podkładki do tych poduszek i tulejek aby mieć pewność że poduszka choć popękana dobrze ułoży się na uchu od baku, skręciłem mocno ale to kiwanie nadal było.
Nie zgadza mi się tylko liczba podkładek, gdyż na przód idą dwie mniejsze i na tył dwie większe.
Chyba że mowa o tulejce z podkładką (zespolone w całość) która przechodzi przez poduszki.
Stan przednich poduszek nie jest rewelacyjny dlatego zamówiłem wczoraj komplet na przód. Mam nadzieję że to załatwi sprawę.
Wczoraj dokladalem po dwie podkładki do tych poduszek i tulejek aby mieć pewność że poduszka choć popękana dobrze ułoży się na uchu od baku, skręciłem mocno ale to kiwanie nadal było.
-
Zastanawiam się również nad tym czy te dwie karbowane gumy spinane na opaski plastikowe (zaciskowe) są ułożone w odpowiedniej pozycji, poprawnej wysokości na ramie..
Mam wrażenie jakby cos odsadzalo zbiornik z jednej strony.
Demontowalem już nawet górną obudowę filtra powietrza ale nawet bez niej występuje to chwianie się zbiornika..
Mam wrażenie jakby cos odsadzalo zbiornik z jednej strony.
Demontowalem już nawet górną obudowę filtra powietrza ale nawet bez niej występuje to chwianie się zbiornika..
-
- Stały bywalec - trochę wymiata
Mam pytanie dotyczące zbiornika.. Wytwarza mi się duże podcisnienie w zbiorniku. Czasami tak zassie że muszę korek podważyć scyzorykiem.. Co jest nie tak? Ktoś ma lub miał podobny problem?
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Marka motocykla: honda
- Model: sd01
- Rocznik: 1999
Pod spodem pod zbiornikiem masz wężyk odpowietrzający zbiornik pewnie się załamał lub zapchał A jest to ten cieńszy

A w sercu zawsze XL600V 

-
- Stały bywalec - trochę wymiata
Dziękuję za trafna podpowiedź.. Faktycznie przy czyszczeniu filtra i montażu zbiornika zagiolem wężyk.. Dzięki