Być może. Póki co, nic więcej już nie wniosę do tematu, bo nie mam pojęcia co to może być. Na twoim miejscu przygotowałbym listę elementów do sprawdzenia (mogę pomóc na PW) i skontrolowałbym ich stan. Innej opcji nie ma, chyba, że chcesz zostawić sporo kasy w warsztatach i z jakimś prawdopodobieństwem rozwiązać problem...Chaszek16 pisze:Problem w tym, że motocykl kupiłem 2 lata temu. Na początku myślałem, że wystarczy zrobić serwis tj. wymiana świec, synchronizacja i czyszczenie gaźników. Okazało się to dobrym ale nieskutecznym pomysłem. Mechanik powiedział, że to może przez nieoryginalne wydechy (przelotowe)... Założyłem oryginalne i dalej nic... Ale nie wiem czy gaźniki są dobrze synchronizowane. Może ustawił je na jedne podciśnienie?
Stukanie w silniku :(
- james
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Imię: Marek
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero
- Rocznik: 2000
Re: Stukanie w silniku :(
-
- Uczy się jeździć
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero SD01
- Rocznik: 2000
Re: Stukanie w silniku :(
Zobaczymy jak to będzie... Na pewno będę chciał oddać motocykl do synchronizacji gaźników i regulacji zaworów.Być może. Póki co, nic więcej już nie wniosę do tematu, bo nie mam pojęcia co to może być. Na twoim miejscu przygotowałbym listę elementów do sprawdzenia (mogę pomóc na PW) i skontrolowałbym ich stan. Innej opcji nie ma, chyba, że chcesz zostawić sporo kasy w warsztatach i z jakimś prawdopodobieństwem rozwiązać problem...
Panowie mam jeszcze problem obrotów. Nie wiem jak to jest w varadero ale wskazówka nie stoi wryta w jednym miejscu tylko tak sobie skacze raz w dół raz w górę. Mam wrażenie, że falują obroty silnika i przy wsłuchaniu się w filmik słychać że motocykl nie równo pracuje.