Model rocznik 2003, czyli przed liftem, na gaźniku. Wszystko wyregulowane, startuje za dotknięciem startera. Pali 3,2 przy jeździe rekreacyjnej, 3,5 - 3,8 przy dynamiczniejszej, katowany na autostradzie z sakwami 4,4 litra / 100 km. Żadnych problemów z silnikiem, skrzynia chodzi cicho, biegi wchodzą dobrze, sprzęgło nie szumi.
Przebieg 26k km i rośnie.
Dojedziesz nim wszędzie, może niekoniecznie jakoś super szybko

Co to ma
Wężyk hamulca w stalowym oplocie (przedni) - lepsza kontrola i dozowalność hamulca, ważne w szczególności na mokrej nawierzchni albo podczas przyhamowywania w zakręcie
LEDowe światła mijania/drogowe
- nie przepalą się, nie trzeba ich serwisować
- dodatkowa moc do dyspozycji (np. na podgrzewane manetki)
Stelaż na kufry boczne / sakwy GIVI MONOKEY
Kufer centralny 47 litrów (mieści np. dwa kaski)
Stopka centralna
Rozszerzenie stopki bocznej - nie zapada się na grząskim gruncie
Opony z 2019 r.
OC ważne do do 8.09.2021, badanie techniczne do 14.09.2021
Uwagi
Przednia owiewka (tzw. szybka) jest zdemontowana, bo tak mi się lepiej jeździ, ale sprzedaję z nią, mogę oddać lub przykręcić.
Podobnie stelaż do kufrów bocznych, ja jeżdżę z sakwami, więc jest przystosowany pod nie, ale wszystkie elementy kompletu są, i chętnie je oddam lub przykręcę.
Dorzucam także filtr oleju

Stan motocykla
Jeździ i ma się dobrze. Od jakiegoś czasu trochę trzeszczy przednie zawieszenie - słychać to np. przy mocniejszym hamowaniu przed zatrzymaniem. Po sezonie trzeba będzie również wymienić świece, płyny, skontrolować luzy zaworowe.
Wizualnie nie jest dopieszczony. Prawa owiewka jest trochę popękana i podrapana - efekt paciaka. Lewa lekko podrapana. Podobnie dekle silnika, ale to już nie od paciaka, aczkolwiek nie wiem od czego.
Cena wywoławcza 10k PLN