Bielizna termoaktywna
Bielizna termoaktywna
Moze to smiesznie zabrzmi. Ale jeszcze nigdy nie mialem na sobie ,nie mam doswiadczenia,nie znam tematu odnosnie marek.Czy placac 50 zeta za komplet ciuchów beda sie sprawdzac,czy trzeba wylorzyc troche wiecej szmalu placac za logo firmy.Mowa o bieliznie termoaktywnej.Jesli mozna to wypowiedzcie sie .
Zdecydowanie warto. Ale uwaga jeśli ma to mieć sens musisz mieć nie tylko bieliznę ale i resztę odzienia "hi-tech". Założenie super duper koszulki czy kalesonów nie wiele da jeśli reszta ciuchów nie będzie współpracować. Tak więc bielizna tak ale kolejna warstwa też musi działać. Jako drugą warstwę polecam dobrej jakości polar np 100 tke. A potem już kurtka motocyklowa i jest gitara ;-)
Jeszcze jedna drobna rada. Przed kupnem koniecznie przymierz.
Jeśli nie pozwolą olej sklep.
Bielizna termoaktywna musi być dopasowana do ciała, ale nie może cisnąć.
Żadnych zwisających koszulek czy luźnych kalesony. Zadaniem takiej bielizny jest odsysanie potu z ciała i utrzymywanie wilgoci na wierzchu. Tak więc kontakt z ciałem jak najbardziej jest wskazany. Najlepiej mieć dwie trzy pary na wyjeździe i codziennie na noc prać. Rano praktycznie zawsze jest suche.
Niestety wadą takiej bielizny jest to, że jak się przepoci to okrutnie śmierdzi (gorzej niż bawełniana). Można poszukać bielizny, która ponoć jest "spryskana"
środkami bakteriobójczymi to podobno pomaga ;
Osobiście nie sprawdzałem ;-)))
Jeśli nie pozwolą olej sklep.
Bielizna termoaktywna musi być dopasowana do ciała, ale nie może cisnąć.
Żadnych zwisających koszulek czy luźnych kalesony. Zadaniem takiej bielizny jest odsysanie potu z ciała i utrzymywanie wilgoci na wierzchu. Tak więc kontakt z ciałem jak najbardziej jest wskazany. Najlepiej mieć dwie trzy pary na wyjeździe i codziennie na noc prać. Rano praktycznie zawsze jest suche.
Niestety wadą takiej bielizny jest to, że jak się przepoci to okrutnie śmierdzi (gorzej niż bawełniana). Można poszukać bielizny, która ponoć jest "spryskana"

Osobiście nie sprawdzałem ;-)))
- bourne
- Stały bywalec - trochę wymiata
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero
- Rocznik: 1999
najlepiej wybrac bielizne z jonami srebra. nie wiem, czy to nitka jakas jest wplatana, ale skutecznosc rewelacyjna.
kolega sprawdzal skarpety z takim wynalazkiem, 4 dni mozna spokojnie chodzic.to oczywiscie ekstremum, ale o czyms swiadczy. bielizna termoaktywna tez ma takie rozwiazania.
jest troche drozsza, ale warto.
zastanow sie takze, w jakim okresie chcesz jej uzywac, bo sa ciensze i grubsze materialy. grubsza, poza funkcja odprowadzania potu od skory ma rowniez ocieplac - nadaje sie swietnie na okres wiosenno-jesienny.
ciensze sa dobre na letnie poranki.
kolega sprawdzal skarpety z takim wynalazkiem, 4 dni mozna spokojnie chodzic.to oczywiscie ekstremum, ale o czyms swiadczy. bielizna termoaktywna tez ma takie rozwiazania.
jest troche drozsza, ale warto.
zastanow sie takze, w jakim okresie chcesz jej uzywac, bo sa ciensze i grubsze materialy. grubsza, poza funkcja odprowadzania potu od skory ma rowniez ocieplac - nadaje sie swietnie na okres wiosenno-jesienny.
ciensze sa dobre na letnie poranki.
Marcin
vs750 '87 -> sd01 '99
50.286309,18.966692
--
kobiety dzielimy na te na sciane i te na zycie...
http://www.bykom-stop.avx.pl
vs750 '87 -> sd01 '99
50.286309,18.966692
--
kobiety dzielimy na te na sciane i te na zycie...
http://www.bykom-stop.avx.pl
- Gebels
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Kontakt:
ze swoich doświadczeń mogę jeszcze dodać, że często odzież termiczna w sklepach dla motocyklistów jest 2 razy droższa od takiej samej jakościowo odzieży w sklepie dla tzw. podróżników
czyli w jakimś sklepie z odzieżą górską czy czymś podobnym...
I tam raczej jeszcze będą namawiać żeby przymierzyć - jeśli dobry sklep oczywiście.

I tam raczej jeszcze będą namawiać żeby przymierzyć - jeśli dobry sklep oczywiście.
Nie dyskutuj z idiotą - bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem.
a potem pokona doświadczeniem.
-
-