Prosże o opinię Varadero 2007
- Artur O-ka
- Uczy się jeździć
Prosże o opinię Varadero 2007
Koledzy bardzo proszę o pomoc w obiektywnej opini Tego moto: http://allegro.pl/show_item.php?item=2570372914. Niestety mam bardzo daleko i nie uśmiech mi się wykładać 300 zł na paliwo żeby się na miejscu zawieść a już miałem takie sytuacje. Sprzedający przez telefon wydaje się rozsądny ale niestety to mi nie wystarcza i mam dylemata. Proszę o jakieś konstruktywne opinie.
Z góry dziękuję
Z góry dziękuję
Varadero XL 1000 VA DS 02
- Artur O-ka
- Uczy się jeździć
Byłem, oglądałem i wszystko wygląda ok tylko jeden mały szczegół :? podczas jazdy puściłem kierownicę i nie ściąga lecz powoli zaczynała wpadać w drgania. Opony od nowości 2006r, zużyte w 70%. Podobno od nowości nie wyważane a Sprzedający mówił że wspominano mu coś o ciężarkach na kierownicy ale on nigdy nic z tym nie robił.
Cóż to może być?
Cóż to może być?
- moto__dawca
- Stały bywalec - trochę wymiata
a miales zalozony kufer centralny ? bo tak sie wlasnie czasem dzieje i przy okreslonych predokosciach.. sa zawirowania powietrza przez kufer i kierownica wpada w drgania.. nalepiej testowac moto bez zadnych kufrów.. a jesli tak jechales to moze cos z lozykiem glowki ramy albo cos z przednia felga, opona..
Wsiadasz na motocykl, zakładasz kask i widzisz całkiem inny świat =)
Honda XL 1000 SD02 Varadero
Honda XL 1000 SD02 Varadero

Moja kiera też wpadała w drgania (nawet przy wolnej jeździe). Po zmianie opon na nowe i wyważeniu kół drgania zanikły. Teraz , gdy już mam nakulane kilka tyś. km znowu zaczyna drgać, więc chyba należałoby znów wyważyć koło 
Co do moto chyba warte jest zainteresowania.
Sprawdzić tarcze, daty na oponach , ramę i kilka innych szczegółów i brać bo cena jest dobra ...

Co do moto chyba warte jest zainteresowania.
Sprawdzić tarcze, daty na oponach , ramę i kilka innych szczegółów i brać bo cena jest dobra ...
- Artur O-ka
- Uczy się jeździć
I po sprawie. Byłem, obejrzałem, pojeździłem, kupiłem i przyprowadziłem 460 na kołach do domku. Motorek prawie nówka tylko muszę przyzwyczaić się do tej pracy silnika (poprzedni moto Yamaha fazer to silnik "przecinak") w tym natomiast odczuwam drgania na obrotach rzędu 2500 - 3000. Może nie umiem jeszcze go optymalnie wykorzystać ale mam nadzieję że to kwestia przejechanych km
Moto pięknie się prowadzi ale niestety nie ogarniam go podczas manewrów na parkingu, przed garażem i w sytuacjach kiedy trzeba go obrócić. Dziś z Żonką nawet zaliczyliśmy Mikołajki i zadowolona bo w końcu siedzi jak "biały człowiek" bez drętwienia nóg i bolącego siedzenia.

Pozdrawiam Wszystkich forumowiczów.

Pozdrawiam Wszystkich forumowiczów.
- Artur O-ka
- Uczy się jeździć