TANI intercom
-
- Stały bywalec - trochę wymiata
- Kontakt:
TANI intercom
Witam, wiem że tematy odnośnie intercomów juz były, lecz dotyczyły takich powyżej 700zł...
Temat ten jest bardziej kierowany do użytkowników sprzętu z dolnej półki.
Czy ktoś używa i jest w stanie coś polecić do rozmowy z pasażerem w cenie do ok 300zł/kpl
bez intercomu idzie wytrzymać a jak mam wydać 700zł albo i więcej żeby mieć możliwość gadki z pasażerem to szczerze wole kilka razy zatankować na full i jechać gdzieś w traske krzycząc do siebie lub zatrzymywać się co jakiś czas żeby się podzielić wrażeniami.
na allegro widziałem takie cuś
http://allegro.pl/intercom-albrecht-ae6 ... 72334.html
http://allegro.pl/interkom-intercom-oxf ... 19622.html
Temat ten jest bardziej kierowany do użytkowników sprzętu z dolnej półki.
Czy ktoś używa i jest w stanie coś polecić do rozmowy z pasażerem w cenie do ok 300zł/kpl
bez intercomu idzie wytrzymać a jak mam wydać 700zł albo i więcej żeby mieć możliwość gadki z pasażerem to szczerze wole kilka razy zatankować na full i jechać gdzieś w traske krzycząc do siebie lub zatrzymywać się co jakiś czas żeby się podzielić wrażeniami.
na allegro widziałem takie cuś
http://allegro.pl/intercom-albrecht-ae6 ... 72334.html
http://allegro.pl/interkom-intercom-oxf ... 19622.html
Wykonuje balustrady nierdzewne i wszystko co związane z tą stalą i spawaniem, w razie potrzeby pomogę www.nierdzewnie.pl
- jaromc
- Motocyklista jak się patrzy !!!
Wszyscy co niemieli do czynienia z interkomem twierdzą że da się bez nich wytrzymać… owszem ale tylko do czasu kiedy pierwszej trasy nie zrobisz i nim… potem już go nie ściągniesz… też podchodziłem do sprawy sceptycznie, teraz bez niego się nie ruszam …
Problem jest taki że z interkomem jest jak z kaskiem… za dobry trzeba zapłacić… jak masz kupić szit za 300 zyla to lepiej odpuść bo powyżej 70km/h nie pogadasz… no i na pewno zrezygnuj z kabli…
za 600zł można kupić np. Midlanda, ja mam go już trzeci sezon… na ładowaniu wytrzyma cały dzień paplania i słuchania muzy, jak masz wysoką szybę to bez problemu pogadasz nawet przy 150km/h, przy stówie nikt się nie kapnie że gadasz przez telefon jadąc na motocyklu… no i najważniejsze … zawsze możesz powiedzieć dziewczynie siedząc na motocyklu żeby wzięła browar nawet jak już jest przy kasie i płaci za paliwo
na wyprawy we dwoje i nie tylko niedoceniony i niezastąpiony sprzęt.
Problem jest taki że z interkomem jest jak z kaskiem… za dobry trzeba zapłacić… jak masz kupić szit za 300 zyla to lepiej odpuść bo powyżej 70km/h nie pogadasz… no i na pewno zrezygnuj z kabli…
za 600zł można kupić np. Midlanda, ja mam go już trzeci sezon… na ładowaniu wytrzyma cały dzień paplania i słuchania muzy, jak masz wysoką szybę to bez problemu pogadasz nawet przy 150km/h, przy stówie nikt się nie kapnie że gadasz przez telefon jadąc na motocyklu… no i najważniejsze … zawsze możesz powiedzieć dziewczynie siedząc na motocyklu żeby wzięła browar nawet jak już jest przy kasie i płaci za paliwo
Przewracając drugiego nie sprawisz że będziesz wyższy
-
- Kontakt:
moze i tani ale oprócz ceny liczą się też opinie.
ostatnio w motoszklarni widziałem coś takiego http://www.motokoce.pl/TWIINS_D2_LSA_Intercom-541.html zestaw kierowca-pasezer koszt 400zł.
póki co szklarnia to testuje a ja pierwszy raz o tym słyszałem.
Proszę się wypowiadać tutaj na temat różnych modeli, szybe mam zajebiście wysoką lecz jeszcze jej nie testowałem :?
Wykonuje balustrady nierdzewne i wszystko co związane z tą stalą i spawaniem, w razie potrzeby pomogę www.nierdzewnie.pl
Jaki model Midlanda użytkujesz?jaromc pisze:Wszyscy co niemieli do czynienia z interkomem twierdzą że da się bez nich wytrzymać… owszem ale tylko do czasu kiedy pierwszej trasy nie zrobisz i nim… potem już go nie ściągniesz… też podchodziłem do sprawy sceptycznie, teraz bez niego się nie ruszam …
za 600zł można kupić np. Midlanda, ja mam go już trzeci sezon… na ładowaniu wytrzyma cały dzień paplania i słuchania muzy, jak masz wysoką szybę to bez problemu pogadasz nawet przy 150km/h, przy stówie nikt się nie kapnie że gadasz przez telefon jadąc na motocyklu… no i najważniejsze … zawsze możesz powiedzieć dziewczynie siedząc na motocyklu żeby wzięła browar nawet jak już jest przy kasie i płaci za paliwona wyprawy we dwoje i nie tylko niedoceniony i niezastąpiony sprzęt.
Baqeńczak!
- jaromc
- Motocyklista jak się patrzy !!!
BT2O'Ren pisze:Jaki model Midlanda użytkujesz?jaromc pisze:Wszyscy co niemieli do czynienia z interkomem twierdzą że da się bez nich wytrzymać… owszem ale tylko do czasu kiedy pierwszej trasy nie zrobisz i nim… potem już go nie ściągniesz… też podchodziłem do sprawy sceptycznie, teraz bez niego się nie ruszam …
za 600zł można kupić np. Midlanda, ja mam go już trzeci sezon… na ładowaniu wytrzyma cały dzień paplania i słuchania muzy, jak masz wysoką szybę to bez problemu pogadasz nawet przy 150km/h, przy stówie nikt się nie kapnie że gadasz przez telefon jadąc na motocyklu… no i najważniejsze … zawsze możesz powiedzieć dziewczynie siedząc na motocyklu żeby wzięła browar nawet jak już jest przy kasie i płaci za paliwona wyprawy we dwoje i nie tylko niedoceniony i niezastąpiony sprzęt.
Przewracając drugiego nie sprawisz że będziesz wyższy
Posiadam takowy, rewelacji nie ma, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Na dwa motocykle zasięg do 300m OK potem szumy i trzaski, do 100-120km/h dosyć czysto i wyraźnie, potem musze chować głowe za szybe żeby słyszeć bez szumów. Co do komunikacji z plecaczkiem to nie pomoge. Bateria spoko wytrzymuje jakieś 5-6h rozmów,albo słuchania muzyki z telefonu(prędzej pada mi bateria w telefonie)
-
- Kontakt:
Jak długo już z tego zestawu korzystasz?? co do plecaczka się nie wypowiesz bo rozumiem że jeżdzisz solo??Markuskl pisze:Posiadam takowy, rewelacji nie ma)
jak wygląda jakoś wykonania zaczepu itd
czekam oczywiście na inne sugestie
Korzystaliśmy z kolegą cały zeszły sezon, kupiliśmy na pół zestaw na dwa kaski. Co do jakości wykonania: zewnętrznie nie ma się do czego przyczepić, dość fajnie wygląda z przycisków da się korzystać nawet w rękawicach(letnich). wewnętrznie po 2-uch miesiącach oberwało mi się gniazdo słuchawek, ale lutownica i pół godzinki załatwiły sprawe. Jedyna kiszka jest z mocowaniem. nie przemyślany zaczep nie idzie go masywnie przymocować do kasku.ciągle się zsuwa i poluźnia(na szczęście nie spada).kucyk_323 pisze:Jak długo już z tego zestawu korzystasz?? co do plecaczka się nie wypowiesz bo rozumiem że jeżdzisz solo??Markuskl pisze:Posiadam takowy, rewelacji nie ma)
jak wygląda jakoś wykonania zaczepu itd
czekam oczywiście na inne sugestie
Ogólnie jestem zadowolony(nie mam porównania do droższych zestawów) spróbuj raz a następnym razem będzie ci już czegoś brakowało.
-
- Kontakt:
coś o tym wiem.... w piątej klasie podstawówki spróbowałem jazdy na motorze.... od tamtej pory mój rekord bez posiadania motocykla to ok 7mc....Markuskl pisze:kucyk_323 pisze:Markuskl pisze:borys pisze: ............spróbuj raz a następnym razem będzie ci już czegoś brakowało.
-
- Kontakt:
nikt wiecej nic taniego nie używa??
Nie wiem o jakiej kwocie myślisz pisząc-tani intercom,mam Scala Rider f.my Cardo i chwalę go sobie-jakość odbioru rozmów nie zmienia się wraz z prędkością,montaż prosty,działa na Blutka,łączy się z Tomtom-kiem jak i z większością komórek,obsługa w rękawiczkach możebna-pozostaje czerpać radochę z jazdy i od czasu do czasu odebrać upierdliwego rozmówcę
A muzy nie słucham na moto-bo tak jakoś bez subwoofera to lipa..
A muzy nie słucham na moto-bo tak jakoś bez subwoofera to lipa..

-
- Kontakt:
pisząc tani chodzi mi o tani czyli tak 400-500zł/kpl