regulacja obrotów - linka
-
- Stały bywalec - trochę wymiata
- Kontakt:
regulacja obrotów - linka
Witam, czy ktoś się orientuje czy żeby wymienic linke od pokretła regulacjo obrotów trzeba demontować bak i owiewki??
mam ok 900obr/min i niestety plastikowe pokretło które mnie 2lata zastanawiało od czego jest w końcu sprawiło że wiem i musze je poznać głebiej bo linka chyba w pancerzu zardzewiała i nawet nie drgnie
mam ok 900obr/min i niestety plastikowe pokretło które mnie 2lata zastanawiało od czego jest w końcu sprawiło że wiem i musze je poznać głebiej bo linka chyba w pancerzu zardzewiała i nawet nie drgnie
Wykonuje balustrady nierdzewne i wszystko co związane z tą stalą i spawaniem, w razie potrzeby pomogę www.nierdzewnie.pl
-
- Kontakt:
Wiecie... o ginekologu pierwsze słyszę natomiast zawsze jak kogos pytałem o jakiegoś mechanika samochodowego ze znajomych to mnie kierowali na ul. Główną w Markach - skup złomu
Jak trza to trza... kupi się piwo i sie zrobi :P
Jak trza to trza... kupi się piwo i sie zrobi :P
Wykonuje balustrady nierdzewne i wszystko co związane z tą stalą i spawaniem, w razie potrzeby pomogę www.nierdzewnie.pl
-
Re: regulacja obrotów - linka
Podepnę się pod temat.. Moja linka od obrotów nie daje się ruszyć. Mam obroty około 1500 i chciałem je obniżyć ale nie mogę za chol.. ruszyć. Napina się, wygina i nic.. Co robić? 

-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero
- Rocznik: 2003
BTW a jakie powinny być obroty?Rafik pisze:Podepnę się pod temat.. Moja linka od obrotów nie daje się ruszyć. Mam obroty około 1500 i chciałem je obniżyć ale nie mogę za chol.. ruszyć. Napina się, wygina i nic.. Co robić?
-
- Sympatyk
- Imię: mmm
- Marka motocykla: honda
- Model: VA 1000 VFR1200XD
- Rocznik: 2009
BTW a jakie powinny być obroty?[/quote]
1300+/-100. model na wtrysku 2008
1300+/-100. model na wtrysku 2008
- mikdarek
- Model: Varadero XL
- Rocznik: 2003
No właśnie, a jakie powinny być właściwe obroty silnika / XL 2003 na wtrysku ?? 

Honda Varadero XL 1000 / 2003
Bezużyteczną rzeczą jest uczyć się, lecz nie myśleć, a niebezpieczną myśleć, a nie uczyć się niczego.
Bezużyteczną rzeczą jest uczyć się, lecz nie myśleć, a niebezpieczną myśleć, a nie uczyć się niczego.
-
- Sympatyk
- Imię: Marcin
- Model: Varadero xl 1000
- Rocznik: 2008
Według serwisówki
SD01 1200 +/- 50
SD02 1200 +/-100
Nie wiem czy SD02 jest podzielone na roczniki i z jakiej mam serwisówkę , ale bynajmniej tak pisze.
SD01 1200 +/- 50
SD02 1200 +/-100
Nie wiem czy SD02 jest podzielone na roczniki i z jakiej mam serwisówkę , ale bynajmniej tak pisze.
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Model: sd01
- Rocznik: 1999
Ta linka nie ma pancerza
Śrubka się zapiekła jakiś środek typy WD-40 z rurką i może da się nawet bez ściągania zbiornika

Śrubka się zapiekła jakiś środek typy WD-40 z rurką i może da się nawet bez ściągania zbiornika
A w sercu zawsze XL600V 

-
- Sympatyk
- Imię: Andrzej
- Model: XL1000V
- Rocznik: 2007
Do sprawdzenia ewentualnie demontazu linki nalezy zdjac zbiornik bez zdejmowania plastikow dot. sd01
Ktoś gdzieś kiedyś napisał "cztery koła poruszają ciało a dwa duszę"
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Imię: Jarek
- Model: Varadero
- Rocznik: 2006
Witam.
Mam problem z regulacja obrotów..
Motor na zimnym silniku niezaleznie czy jest 10 czy 20 stopni musialem odpalać na ssaniu. No ale niestety postanowilem pobawic sie regulacja obrotow i na chwile obecną mogor przestal palić. Jak trzymam wyciagniete ssanie odpala trzyma ok 1k obrotow i zaraz gaśnie. Dodawanie gazu tylko ja dławi
myslalem ze to wina małej ilości paliwa wiec troche dolałem, zmienilem kranik na rezerwe i dalej brak skutku.
Możliwe, że tym pokrętłem tak skręciłem obroty że nie będzie palil? Zastanawiam sie również czy moglem uszkodzic pokrętło.
motor to varadero 125 xl z 06r.
Mam problem z regulacja obrotów..
Motor na zimnym silniku niezaleznie czy jest 10 czy 20 stopni musialem odpalać na ssaniu. No ale niestety postanowilem pobawic sie regulacja obrotow i na chwile obecną mogor przestal palić. Jak trzymam wyciagniete ssanie odpala trzyma ok 1k obrotow i zaraz gaśnie. Dodawanie gazu tylko ja dławi

myslalem ze to wina małej ilości paliwa wiec troche dolałem, zmienilem kranik na rezerwe i dalej brak skutku.
Możliwe, że tym pokrętłem tak skręciłem obroty że nie będzie palil? Zastanawiam sie również czy moglem uszkodzic pokrętło.
motor to varadero 125 xl z 06r.
Always do what you are afraid to do.
Honda Varadero XL 125 V 06r.
Honda Varadero XL 125 V 06r.
- michalwnuk4
- Sympatyk Weteran
- Imię: michal
- Model: varadero 125
- Rocznik: 2004
przy takiej temp jak jest teraz powinien odpalic bez ssania tylko dodaj i trzymaj troche gazu,odpal i poczekaj az sie nagrzeje i ustaw sobie obroty na 1,5k
a odkreciles kranik?w prawo do konca otwarty,na srodku zamkniety,a moze masz malo paliwa to rezerwa w lewo do konca
a odkreciles kranik?w prawo do konca otwarty,na srodku zamkniety,a moze masz malo paliwa to rezerwa w lewo do konca