Stopery do uszu
Stopery do uszu
Planuję zakup stoperów.
Jakiś czas temu jeździłem w 3M :
http://moto.allegro.pl/stopery-do-uszu- ... 84646.html
zatyczki się zużyły, czyli straciły właściwość plastyczną ... zastąpiłem je dostępnymi w marketach budowlanych zatyczkami również 3M (jednorazowe)
teraz zastanawiam się nad stoperami Alpine :
http://moto.allegro.pl/stopery-zatyczki ... 06464.html
czy ktoś takich może używa i mógłby podzielić się swoją opinią na ich temat ?
Jakiś czas temu jeździłem w 3M :
http://moto.allegro.pl/stopery-do-uszu- ... 84646.html
zatyczki się zużyły, czyli straciły właściwość plastyczną ... zastąpiłem je dostępnymi w marketach budowlanych zatyczkami również 3M (jednorazowe)
teraz zastanawiam się nad stoperami Alpine :
http://moto.allegro.pl/stopery-zatyczki ... 06464.html
czy ktoś takich może używa i mógłby podzielić się swoją opinią na ich temat ?
-
- Uczy się jeździć
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero 1000 XL
- Rocznik: 2009
Równie dobrze można napchać sobie waty :-)))
To chyba nie o to chodzi. Zatyczki z apteki zamurują całkowicie uszy a chyba na moto dobrze wiedzieć co sie dzieje do okoła - na aukcji chyba wystarczająco wyjaśnione
Bardzo niebezpieczne jest całkowite odizolowanie się od otaczającego nas dźwięku środowiska i ruchu ulicznego, pożądane jest także, aby słyszeć dźwięk wydobywający się z silnika. Dlatego zatyczki do uszu Alpine MotoSafe mają specjalny filtr akustyczny który tłumi tylko szkodliwy i uciążliwy hałas powodowany przez wiatr. Nawiązując do badań przeprowadzonych przez Niemiecki magazyn motocyklowy Motorrad, żaden z kasków nie chroni przed uszkodzeniami słuchu w wystarczający sposób. Zatyczki Alpine MotoSafe są najlepszym zabezpieczeniem.
Ja takie już mam zamówione. Jak dojadą i przetestuje to dam znać..
To chyba nie o to chodzi. Zatyczki z apteki zamurują całkowicie uszy a chyba na moto dobrze wiedzieć co sie dzieje do okoła - na aukcji chyba wystarczająco wyjaśnione
Bardzo niebezpieczne jest całkowite odizolowanie się od otaczającego nas dźwięku środowiska i ruchu ulicznego, pożądane jest także, aby słyszeć dźwięk wydobywający się z silnika. Dlatego zatyczki do uszu Alpine MotoSafe mają specjalny filtr akustyczny który tłumi tylko szkodliwy i uciążliwy hałas powodowany przez wiatr. Nawiązując do badań przeprowadzonych przez Niemiecki magazyn motocyklowy Motorrad, żaden z kasków nie chroni przed uszkodzeniami słuchu w wystarczający sposób. Zatyczki Alpine MotoSafe są najlepszym zabezpieczeniem.
Ja takie już mam zamówione. Jak dojadą i przetestuje to dam znać..
- Dawidosss
- Uczy się jeździć
Jestem żołnierzem i mam dość często ostre strzelania. Także stosuje wtedy te zwykłe stopery dostępne w aptekach. Dobrze radzą sobie z tłumieniem wystrzałów, broni, granatów, pomagają przy ściąganiu śmigłowców (bardzo głośno wtedy jest) A Komendy wydawane przez dowódców są prze zemnie normalnie odbierane i w 100% zrozumiałe. Warto się więc zastanowić nad być może zbędnymi kosztami.
Ja, moja Honda,i te wszystkie szosy, którymi jeszcze nie jechałem...
-
- Stały bywalec - trochę wymiata
- Kontakt:
jakby temat założył posiadacz dzika to bym zrozumiał...
Wykonuje balustrady nierdzewne i wszystko co związane z tą stalą i spawaniem, w razie potrzeby pomogę www.nierdzewnie.pl
.. oj widzę że zatyczki mają swoich zwolenników jak i zagorzałych przeciwnikówkucyk_323 pisze:jakby temat założył posiadacz dzika to bym zrozumiał...

Chyba się wytłumaczyłem ze swojego zboczenia 8)

- jedras
- Stały bywalec - trochę wymiata
- Imię: Jędrzej
- Marka motocykla: Honda
- Model: XL 1000V Varadero
- Rocznik: 1999
Kiedyś po przejechaniu 700km jednego dnia Transalpem z niską szybą po zejściu z motocykla przez kilka godzin jeszcze słyszałem huk powietrza. W Varadero po 1000km było ok, ale z zatyczkami mogło by być lepiej. Wniosek taki, że jak ktoś kręci się w koło komina to mu są nie potrzebne. Jeżeli ktoś chce robić duże przeloty to mogą się przydać.Kuba-car pisze:Tylko bez śmiacia..![]()
A po co te stopery :roll: ??
Idealna puenta tematujedras pisze:Kiedyś po przejechaniu 700km jednego dnia Transalpem z niską szybą po zejściu z motocykla przez kilka godzin jeszcze słyszałem huk powietrza. W Varadero po 1000km było ok, ale z zatyczkami mogło by być lepiej. Wniosek taki, że jak ktoś kręci się w koło komina to mu są nie potrzebne. Jeżeli ktoś chce robić duże przeloty to mogą się przydać.Kuba-car pisze:Tylko bez śmiacia..![]()
A po co te stopery :roll: ??

-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
Mam takie zatyczki Alpine.
Nie znalazłem lepszych. Testowałem różne rodzaje "z apteki", woskowe, gumowe itp.
Na krótkie trasy zatyczki nie są potrzebne. Na dłuższe nieautostradowe też da się bez.
Ale po przejechaniu 800-900 km autostradą 140-160km/h bez zatyczek w głowie już dość mocno szumi. A wieczory są o wiele milsze jak nie szumi :-)
Używam ich już drugi rok i w zasadzie nie ma na nich śladów zużycia.
Nie znalazłem lepszych. Testowałem różne rodzaje "z apteki", woskowe, gumowe itp.
Na krótkie trasy zatyczki nie są potrzebne. Na dłuższe nieautostradowe też da się bez.
Ale po przejechaniu 800-900 km autostradą 140-160km/h bez zatyczek w głowie już dość mocno szumi. A wieczory są o wiele milsze jak nie szumi :-)
Używam ich już drugi rok i w zasadzie nie ma na nich śladów zużycia.