Wydech
Wydech
Może tak na nowy sezon zmienić nieco brzmienie?
Co kto poleca?
Leo Vince, Mig, Remus, Dino, Akrapovic, Sebring, BOS ???
Co kto poleca?
Leo Vince, Mig, Remus, Dino, Akrapovic, Sebring, BOS ???
"Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca, który siedzi w domu"
- endurasek
- Udaje motocyklistę
końcówki rezonansowe
polecam zmiane brzmienia tanim kosztem przez koncowki rezonansowe
fajny klank jak schodzi z obrotow
jesli ktos zainteresowany to podesle rysunek. Mialem to juz we wiaderku z 2001r ale sprzedalem teraz mam z 2003r i na bank zrobie sobie to jeszcze raz. Ja sobie to jestem w stanie zrobic sam ale gdzie kolwiek gdzie maja tokarki to zrobia za male pieniadze + chromowanie lub zrobic z nierdzewki
fajny klank jak schodzi z obrotow

-
- Stały bywalec - trochę wymiata
Re: końcówki rezonansowe
Mam z nierdzewki. Używane jeden sezon. Jeżeli ktoś zainteresowany chętnie sprzedam - 100 zł za kpl. plus przesyłka.endurasek pisze:polecam zmiane brzmienia tanim kosztem przez koncowki rezonansowe
fajny klank jak schodzi z obrotow(...)
-
- Stały bywalec - trochę wymiata
Re: RYSUNEK KOŃCÓWKI
Dokładnie takie robiliśmy w ubiegłym roku. Opis i rysunki na niemieckim forum Varadero.endurasek pisze:PRZESYLAM RYSUNEK KOŃCÓWKI WYDECHU
- boras
- Uczy się jeździć
- Imię: Maciek
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero SD02
- Rocznik: 2003
endurasek pisze:polecam zmiane brzmienia tanim kosztem przez koncowki rezonansowe
fajny klank jak schodzi z obrotowjesli ktos zainteresowany to podesle rysunek. Mialem to juz we wiaderku z 2001r ale sprzedalem teraz mam z 2003r i na bank zrobie sobie to jeszcze raz. Ja sobie to jestem w stanie zrobic sam ale gdzie kolwiek gdzie maja tokarki to zrobia za male pieniadze + chromowanie lub zrobic z nierdzewki
Wracając do temayu
Masz już te końcówki??
Powiedz mi czy długość ma wpływ dźwięk myślę nad takim czymś i może dłuższe zrobić??
endurasek pisze:polecam zmiane brzmienia tanim kosztem przez koncowki rezonansowe
fajny klank jak schodzi z obrotowjesli ktos zainteresowany to podesle rysunek. Mialem to juz we wiaderku z 2001r ale sprzedalem teraz mam z 2003r i na bank zrobie sobie to jeszcze raz. Ja sobie to jestem w stanie zrobic sam ale gdzie kolwiek gdzie maja tokarki to zrobia za male pieniadze + chromowanie lub zrobic z nierdzewki
Fajne brzmienie mam coś takiego od dobrego znajomego

Zimny mozesz wrzucić jakieś foto jak to wyglada u Ciebie ... kiedyś jeżdziłem plastikiem i tam dobry dzwiek dużo dawał hehheehe ,tzn było o wiele milej latać z dobrym bassem... teraz komplet wydechów renomowanych firm do varanka kosztowałby mnie około 1000-1500 pln wiec ..... trzeba moze pokombinować na inny sposób .. 8)Zimny pisze:endurasek pisze:polecam zmiane brzmienia tanim kosztem przez koncowki rezonansowe
Fajne brzmienie mam coś takiego od dobrego znajomego![]()
![]()
w lutym jak ściagnołem mojego varana do servisu to była okazja na kupno końcowych tłumików firmy leoVinci za komplet gość chciał 900pln (nie miałem niestety tyle kasy), teraz żałujerambo pisze:za 1000/1500zł to daj jakis namiar bo ponizej 1600zł nic nie znalazłem renomowego producenta z homologacją
PS:na allegro ostatnio też widziałem jakieś ogłoszenie i z tego co pisali to maja tłumiki wielu firm i do wielu sprzetów... koszta nie do końca sie orientuje... ale spróbuje zasiegnąć jezyka... pozdrawiam serdecznie 8)
a możecie wrzucic , bądx na forum, badź na prywatnego maila instrukcje montażu takich przedłużek?
nie znalazłem tego na niemieckim forum
rozumiem, ze z oryginaknych tłumików należy wpierwej coś wyciąć, wymontować...
nie chciałbym robić tego po partyzancku, a slusarza mam który na bazie tego rysunku coś by sklecił.
dzieki
nie znalazłem tego na niemieckim forum
rozumiem, ze z oryginaknych tłumików należy wpierwej coś wyciąć, wymontować...
nie chciałbym robić tego po partyzancku, a slusarza mam który na bazie tego rysunku coś by sklecił.
dzieki
-
- Zapalony motocyklista
900 to chyba za jedenwmisiuk pisze:w lutym jak ściagnołem mojego varana do servisu to była okazja na kupno końcowych tłumików firmy leoVinci za komplet gość chciał 900pln (nie miałem niestety tyle kasy), teraz żałujerambo pisze:za 1000/1500zł to daj jakis namiar bo ponizej 1600zł nic nie znalazłem renomowego producenta z homologacją... ale nic straconego... okazje sie zdarzaja.... i tak dla przykładu mogę tylko napisać ze do mojej poprzedniej maszyny YamahaT-cat zakupiłem u tego samego gości tłumik (oczywiście używka,bez jakichkolwiek śladów zadrapań czy tym podobnych)bosa za śmieszne pieniadze 200pln (na allegro 700 -tez używka)... jak bedzie jakiś "duo-pakiet"
to nie zapomne poinformować .... pozdrawiam
PS:na allegro ostatnio też widziałem jakieś ogłoszenie i z tego co pisali to maja tłumiki wielu firm i do wielu sprzetów... koszta nie do końca sie orientuje... ale spróbuje zasiegnąć jezyka... pozdrawiam serdecznie 8)
KTM 640 RALLY MADAFAKA- W TRAKCIE ODZYSKIWANIA ŚWIETNOŚCI PO FUCK UP-ie W MOTOCHALLENGE SERWIS
http://www.facebook.com/d.smutkiewicz
http://www.facebook.com/d.smutkiewicz