spuszczanie paliwa z gazników na zimowy postój
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
spuszczanie paliwa z gazników na zimowy postój
Witam! po co producent zaleca spuszczanie paliwa z gazników na dłuższy postój np. zimowy? lub paliwa z baków raczej powinno zatankować się do pełna pozdrawiam 

-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
WITAM I DZIĘKUJĘ DOBRYCH RAD NIGDY ZAWIELE! MYŚLĘ, ŻE POSTĄPIĘ WEDŁUG SWOICH WYPRÓBOWANYCH METOD, KTÓRE SPRAWDZIŁY SIĘ WIELOKROTNIE.MAMY DZIŚ WIELU TZW. FACHMENÓW NADZIĄKACZY KTORZY PRZEWAŻNIE KIERUJĄ SIĘ WŁASNYM ZYSKIEM. MY WIELBICIELE NASZYCH CUDENIEK I TAK ZROBIMY WSZYSTKO DLA ICH DOBRA. POZDRO DLA WSZYSTKICH I DOZOBACZENIA WIOSNĄ NA TRASACH NASZEJ PIĘKNEJ KRAINY!!!
temat znów aktualny. Nie wiem co jeszcze zrobię na zimę z nowym moto, ale moje jednoroczne doświadczenie z zimowaniem Yamahy Virago jest takie, że na wiosnę ni diabła nie mogłem go uruchomić. Kręcił pięknie, ale nawet nie zakaszlał. Co się okazało? Osad w baku z paliwa, który kompletnie zablokował jego dalszy przepływ. Instrukcja Yamahy radzi co by w baczek pusty nalać trochę oleju i go dobrze rozprowadzić po ściankach i tak zimować. Czy to jednak komuś się chce?
Podróże pomagają nam zapomnieć o codzienności
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
1. Temat przenoszę do innego działu (proszę na przyszłość pisać np. w dziale Serwis)
2. O ile dobrze pamietam to bak ma być pełny po czubek aby blacha nie rdzewiała
3. Żadnego przepalania. Tylko wilgoć z tego będzie i korozja. Umyć, przykryć a akumulator do domu. Jedyne co to jesli ktoś nie ma centralki to przesuwać moto aby nie stało pół roku na jednym kawałku opony.
2. O ile dobrze pamietam to bak ma być pełny po czubek aby blacha nie rdzewiała
3. Żadnego przepalania. Tylko wilgoć z tego będzie i korozja. Umyć, przykryć a akumulator do domu. Jedyne co to jesli ktoś nie ma centralki to przesuwać moto aby nie stało pół roku na jednym kawałku opony.
"Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca, który siedzi w domu"