wymiana oleju
wymiana oleju
witam wszystkich mam male zapytanie co ma wymiana oleju do skrzyni biegow wlasnie jestem po wymianie i zaczela mnie dreczyc taka mala zecz jak zmiana biegow wchodza teraz bardziej chropowato i nieprzyjemnie wymienilem olej na zalecany i nie wiem co to moze byc a mam dopiero 30000km zrobione czy jakis jeszcze extra sevisik skrzynki mnie czeka
-
- Zapalony motocyklista
Re: wymiana oleju
Skrzynia kąpie się w tym samym oleju co silnik więc ma z nim dużo wspólnegogolliat pisze:witam wszystkich mam male zapytanie co ma wymiana oleju do skrzyni biegow wlasnie jestem po wymianie i zaczela mnie dreczyc taka mala zecz jak zmiana biegow wchodza teraz bardziej chropowato i nieprzyjemnie wymienilem olej na zalecany i nie wiem co to moze byc a mam dopiero 30000km zrobione czy jakis jeszcze extra sevisik skrzynki mnie czeka
A jeśli piszesz o oleju zalecanym to jaki masz na myśli ?
Motul 10 W to optymalne rozwiązanie i poprawia pracę skrzyni
KTM 640 RALLY MADAFAKA- W TRAKCIE ODZYSKIWANIA ŚWIETNOŚCI PO FUCK UP-ie W MOTOCHALLENGE SERWIS
http://www.facebook.com/d.smutkiewicz
http://www.facebook.com/d.smutkiewicz
wymiane mialem w serwisie Hondy i polecili mi castrola 10 W 40 i tez taki mam cenowo nie bylo zle no i myslalem ze castrol to jakis markowy i bedzie ok
po wczorajszej jezdzie stwierdzilem ze jak sie dobrze zagrzeje to sie to troszke poprawia tylko nie wiem czy sie tym tak bardzo zamartwiac czy poprostu nie wymienic na inny poleacny przez was
po wczorajszej jezdzie stwierdzilem ze jak sie dobrze zagrzeje to sie to troszke poprawia tylko nie wiem czy sie tym tak bardzo zamartwiac czy poprostu nie wymienic na inny poleacny przez was
Daj sobie spokój wymienisz jak będzie pora bo szkoda kasygolliat pisze:wymiane mialem w serwisie Hondy i polecili mi castrola 10 W 40 i tez taki mam cenowo nie bylo zle no i myslalem ze castrol to jakis markowy i bedzie ok
Ja też jezdziłem na castrolu i po zalaniu motula jest ok i biegi super chodzą

no to wielkie dzieki bo juz z mala despera zaczynalem chodzic bo nie lubie jak cos dolega mojemu dziecku jeszcze mnie czeka wymiana lancucha bo przed wyjazde do polski chce miec juz nowy bo pare km sie nawinie moze sie jeszcze skusze na te (ustronstwo do smarowania lancucha) pozdrowienia i dzieki za rady Mariusz
właśnie wlałem 300v ester 10w40 biegi lataja aż miło silnik jak by ciszej mruczał ale to co mi poprawiło nasrtój to praca skrzyni rewelarambo pisze:pany, co wy sie tak uparliście na tego motula 5100. toż to zwykły minerał z dodatkiem syntetycznych estrów, czyli zwykły półsyntetyk. używał ktoś 300V z motula z Was...?
Jeżdżę na DLu i również przy ostatiniej wymianie zastosowałęm M 300V - rewelacja i nie chodzi mi tylko o kolorrambo pisze:pany, co wy sie tak uparliście na tego motula 5100. toż to zwykły minerał z dodatkiem syntetycznych estrów, czyli zwykły półsyntetyk. używał ktoś 300V z motula z Was...?

Ride Eat Sleep - Repeat!
W pełni syntetyczny olej do 4-suwowych silników motocyklirambo pisze:chyba najlepszy z półsyntetyków na rynku ten shell
- Shell Advance Ultra 4 jest syntetycznym olejem opracowanym specjalnie do smarowania nowoczesnych, wysokoobrotowych, czterosuwowych silników motocyklowych pracujących w warunkach najwyższych obciążeń.
- To jest najlepszy dostępny olej Shell do silników 4-suwowych
- Najlepszy olej silnikowy dla nowoczesnych motocykli, używany w wyścigach i rajdach motocyklowych
- Technologia sprawdzona w sporcie motocyklowym w wyścigach przez Ducati i rajdach przez KTM (WSBK, Mistrzostwach Świata Supersport, Mistrzostwach Świata Enduro i Motocrossie)
- Przewyższa najwyższe specyfikacje międzynarodowe (API - SL i JASO MA) oraz wszystkich Japońskich i Europejskich producentów motocykli
Podróże pomagają nam zapomnieć o codzienności