Demontaż stopki centralnej ?
- vaaks
- Sympatyk
- Imię: Władysław
- Marka motocykla: SUZUKI
- Model: DL 650
- Rocznik: 2017
Demontaż stopki centralnej ?
Ponieważ mam (mimo 92kg) problem z postawieniem moto na centralce, przyjrzałem się jej dokładnie i doszedłem do wniosku, że przyczyną jest złe zakończenie stopki - zamiast "płozy, kołyski czy jak to nazwać" - mam dwie płaskie blaszki. Wykonałem już owe płozy i mam zamiar je przyspawać. I teraz pytanie: spawać na motocyklu czy zdemontować centralkę, a następnie spawać? Jeżeli zdemontować, to czy da się bez kanału, podnośnika na kosie? Które, ile śrub ew. odkręcić ? Proszę o doświadczonych w temacie o sugestie.
Młodość przychodzi z wiekiem. S. Tym
Wiek to tylko liczba
------------------------------------------------------------------------
Były:
Varadero 1000
Drag Star 1100
Drag Star 650
Jawa 250
Wiek to tylko liczba
------------------------------------------------------------------------
Były:
Varadero 1000
Drag Star 1100
Drag Star 650
Jawa 250
-
- Sympatyk
- Imię: mmm
- Marka motocykla: honda
- Model: VA 1000 VFR1200XD
- Rocznik: 2009
Re: Demontaż stopki centralnej ?
Odłączasz akumulator i spawasz.Ja sam spawałem na moto i wszystko działa.vaaks pisze:Ponieważ mam (mimo 92kg) problem z postawieniem moto na centralce, przyjrzałem się jej dokładnie i doszedłem do wniosku, że przyczyną jest złe zakończenie stopki - zamiast "płozy, kołyski czy jak to nazwać" - mam dwie płaskie blaszki. Wykonałem już owe płozy i mam zamiar je przyspawać. I teraz pytanie: spawać na motocyklu czy zdemontować centralkę, a następnie spawać? Jeżeli zdemontować, to czy da się bez kanału, podnośnika na kosie? Które, ile śrub ew. odkręcić ? Proszę o doświadczonych w temacie o sugestie.
- Nuno
- Sympatyk Weteran
- Imię: Krzysiek
- Marka motocykla: Yamaha
- Model: XTZ 1200 Super Tener
- Rocznik: 2010
Re: Demontaż stopki centralnej ?
Wystarczy odłączyć aku i na pewno nic się nie stanie.
Romet Ogar>Boatwing coś tam>Honda Transalp 600>Deauville 650>Yamaha FJR 1300>Honda XL1000V VARADERO>Yamaha XT 1200Z Super Tenere