rumunia czerwiec 2015
-
- Stały bywalec - trochę wymiata
- Kontakt:
rumunia czerwiec 2015
Witam, w czerwcu w planach mam tygodniowy wypad do rumuni, jak ktoś chętny to zapraszam.
Noclegi w krzaczorach ewentualnie jakieś kwatery
Noclegi w krzaczorach ewentualnie jakieś kwatery
Wykonuje balustrady nierdzewne i wszystko co związane z tą stalą i spawaniem, w razie potrzeby pomogę www.nierdzewnie.pl
- Robinho
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Imię: Robert
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero xl
- Rocznik: 2006
Re: rumunia czerwiec 2015
A masz już jakiś plan trasy? Transfogaraska może być jeszcze nie przejezdna,ale Transalpina tak.
-
- Kontakt:
plan mam jak najbardziej 
zabrać namot, spiwór i kartę płatniczą
a i navigacja też przydatna![Szczęśliwy [:DD]](./images/smilies/3a.gif)

zabrać namot, spiwór i kartę płatniczą

a i navigacja też przydatna
![Szczęśliwy [:DD]](./images/smilies/3a.gif)
Wykonuje balustrady nierdzewne i wszystko co związane z tą stalą i spawaniem, w razie potrzeby pomogę www.nierdzewnie.pl
- Robinho
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Imię: Robert
- Model: Varadero xl
- Rocznik: 2006
Pytam bo może bym się skusił. Chcesz więcej szutru czy asfaltu? Czy masz zamiar jakieś konkretne miejsce zobaczyć? itd.itd.
-
- Sympatyk
- Imię: mmm
- Marka motocykla: honda
- Model: VA 1000 VFR1200XD
- Rocznik: 2009
Nie zapomnij zzabrać motocykiela.W tym roku byłem i to co piszesz to w sumie najważniejsze rzeczy.kucyk_323 pisze:plan mam jak najbardziej
zabrać namot, spiwór i kartę płatniczą![]()
a i navigacja też przydatna
- szuler
- Imię: Marcin
- Marka motocykla: Suzuki
- Model: DL650A Ruda Suzia
- Rocznik: 2011
Najkorzystniej jest wymienić na granicy EUR na Leje - nie płacisz przewalutowań na CC. Tą wiosna przelicznik był 1 EUR = 4,4 LEI.kucyk_323 pisze:plan mam jak najbardziej
zabrać ......i kartę płatniczą![]()
Pozdrawiam,
Marcin
"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Marcin
"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
-
- Kontakt:
odnośnie dróg to duże wiadro bardziej lubi asfalt, odnośnie konkretnych planów to transfagorska, transalpina, i co tam będzie po drodze.
Ogólnie bez zbędnego spinania się
Nie lubie zbyt wiele planować
główny plan to nawinięcie trochę km na koła.
Odnośnie wymiany waluty to zawsze staram się płacić kartą gdzie popadnie bo zazwyczaj wychodzi taniej, no chyba że się myle albo na Rumuni niema gdzie płacić kartą?? Banknoty w sumie też potrzebne...
Ogólnie bez zbędnego spinania się

Nie lubie zbyt wiele planować

Odnośnie wymiany waluty to zawsze staram się płacić kartą gdzie popadnie bo zazwyczaj wychodzi taniej, no chyba że się myle albo na Rumuni niema gdzie płacić kartą?? Banknoty w sumie też potrzebne...
- szuler
- Imię: Marcin
- Marka motocykla: Suzuki
- Model: DL650A Ruda Suzia
- Rocznik: 2011
Kucyk 323: dopóki miałem konto w KB to na wyciągach z CC była jedna cyfra - czasami dziwiłem się czemu przelicznik waluty jest taki wysoki
Jak BZWBK wykupiło KB i na wyciągach oddzielnie jest waluta a oddzielnie kasa za przewalutowanie - myślę inaczej
W tym czasie w Rumunii o ile akceptujesz pokój dla 2 osób za noc w cenie 80-110 zł to możesz jechać na lekko - baza noclegowa jest duża. W Maramureszu i Bukowinie bez problemu, w Transylwanii ew. będziesz musiał trochę poszukać - tam funkcjonuje system sezonowy

W tym czasie w Rumunii o ile akceptujesz pokój dla 2 osób za noc w cenie 80-110 zł to możesz jechać na lekko - baza noclegowa jest duża. W Maramureszu i Bukowinie bez problemu, w Transylwanii ew. będziesz musiał trochę poszukać - tam funkcjonuje system sezonowy

Pozdrawiam,
Marcin
Marcin
-
- Kontakt:
100zł to nie tragedia, nad naszym bałtykiem to norma, wiadomo że lepiej płacić mniej a różnice wymieniaćna PB no ale...
główne założenie to namiot no ale cywilizowana łazienka też się przydaje
główne założenie to namiot no ale cywilizowana łazienka też się przydaje
-
- Sympatyk
- Imię: Artur
- Marka motocykla: BMW
- Model: R 1200 GSA
- Rocznik: 2010
Oj kuszące, kuszące a zważywszy na to że i tak mam wszędzie daleko to może być i Rumunia - a tak całkiem poważnie to i tak chodziło mi to po głowie
Czy wiesz tak od oka ile funduszy trzeba zabezpieczyć na taki wyjazd bo to jest głównym decydentem moich wyjazdów a cholercia wydatków na przyszły sezon to mi nie brakuje.

Czy wiesz tak od oka ile funduszy trzeba zabezpieczyć na taki wyjazd bo to jest głównym decydentem moich wyjazdów a cholercia wydatków na przyszły sezon to mi nie brakuje.
-
- Sympatyk
W lipcu Rumunia-Transalpina-Transfogarska dalej Serbia,Czarnogóra,Chorwacja i powrót.4300km.Spanie camping-namiot i tanie kwatery.10 konserw,2 chleby,makaron- gotowanie i 3 obiady w knajpie.Kasa 250ewro i ok.1500zł paliwo i opłaty drogowe.
-
- Uczy się jeździć
- Model: XL1000VA
- Rocznik: 2004
Artur w lipcu z Iwonką w Rumunii 10 dni i 3800 km wyszło za paliwo ok 1200 zł i ok 1800 życie. Spanie na campingach (od 20 - 60 Ron doba) i na dziko
, śniadania i kolacje we własnym zakresie, objady czasami w knajpach. Nie wieźliśmy ze sobą żadnego prowiantu z wyjątkiem kilku zupek chińskich. Wszystko kupowane w Rumuńskich Super i Hipermarketach. Bilety wstępu na jakieś atrakcje typu kopalnia soli itp ok 20 ron. Brak opłat autostradowych i mostowych dla motocykli. Na motocyklu było wszystko co trzeba od spania przez kuchnię, garderobę po mini warsztat.

-
- Kontakt:
nie byłem ale przewiduje zamknąć się w 3tys zł, bo na chorwację dalej a tyle nie wydałem na 2 osoby
-
- Uczy się jeździć
- Model: Varadero
- Rocznik: 1999
Rumunia 25.07.2015-31.07.2015-Transfogarska, Transalpina,i wszystko co po drodze da się zobaczyć.Z mojej strony wyjazd pewny chyba że coś losowego wypadnie.Skład JA i mój Varan .Będzie mi miło jak ktoś się dołączy.
-
- Sympatyk
Tyle mi poszło kasy.melon1968 pisze:W lipcu Rumunia-Transalpina-Transfogarska dalej Serbia,Czarnogóra,Chorwacja i powrót.4300km.Spanie camping-namiot i tanie kwatery.10 konserw,2 chleby,makaron- gotowanie i 3 obiady w knajpie.Kasa 250ewro i ok.1500zł paliwo i opłaty drogowe.