Czy to będzie dobry wybór? Pierwsze moto więc i pierwsze rękawice. Na początku na pewno tylko na ciepłe i suche dni, raczej po mieście. Jakie będą WADY tych/tego typu rękawic?
Czy to jest znana i dobra firma?
Ewentualnie jakie inne modele obejrzeć?
Jak poprawnie dobrać i dopasować do dłoni?
rękawice - Shima ST-1 lub...?
- Gregory840
- Uczy się jeździć
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero XL 125
- Rocznik: 2001
- Kontakt:
- Merlin
- Sympatyk Weteran
- Imię: Maciek
- Model: Varadero XL1000VA
- Rocznik: 2011
Re: rękawice - Shima ST-1 lub...?
Ciężko wybrać nie mierząc, firmy podają jak zmierzyć obwód dłoni ale nie podają długości palców (możesz zapytać).
Nie ma uniwersalnych rękawic na wszystkie pory roku, najlepiej z czasem kupić 2-4 pary.
Mam Shimę, takie na jesień, bardzo porządnie wykonane z membraną Hipora ale mam zastrzeżenia co do mocowania wyściółki i mam problem z włożeniem rękawic jak spoci się dłoń bo wyściółka w palcach trochę się rusza.
Niemniej polecam jako przystępne cenowo i bardzo wygodne.
Zależy ile chcesz wydać na rękawice.
Nie ma uniwersalnych rękawic na wszystkie pory roku, najlepiej z czasem kupić 2-4 pary.
Mam Shimę, takie na jesień, bardzo porządnie wykonane z membraną Hipora ale mam zastrzeżenia co do mocowania wyściółki i mam problem z włożeniem rękawic jak spoci się dłoń bo wyściółka w palcach trochę się rusza.
Niemniej polecam jako przystępne cenowo i bardzo wygodne.
Zależy ile chcesz wydać na rękawice.
- Gregory840
- Uczy się jeździć
- Model: Varadero XL 125
- Rocznik: 2001
- Kontakt:
Dlatego napisałem, że na ładną pogodę bo na deszcz i śnieg mam dwa auta, które czekają z utęsknieniem w garażu 
Naczytałem się, że do 200zł można kupić przyzwoite łapki więc mniej więcej tej granicy się trzymam... Uważam też, że do 125cc nie ma co kupować rękawic za 500zł czy zimowych skoro zimą moto stoi w garażu i mrozu nie zna.

Naczytałem się, że do 200zł można kupić przyzwoite łapki więc mniej więcej tej granicy się trzymam... Uważam też, że do 125cc nie ma co kupować rękawic za 500zł czy zimowych skoro zimą moto stoi w garażu i mrozu nie zna.
- Merlin
- Sympatyk Weteran
- Imię: Maciek
- Model: Varadero XL1000VA
- Rocznik: 2011
Przyjąłem, że chcesz tekstylne, takie Vanucci znam, również przyzwoite i w dobrej cenie na Alledrogo.
Vanucci Summer Ttouring II
Vanucci Summer Ttouring II
-
- Rekrut
- Imię: Darek
- Model: XL1000V
- Rocznik: 2004
Z tanich łapek to tylko Adrenaline albo Tschul, bo z Shimy jedynie droższe modele. Poczytaj sobie na http://www.moto-opinie.info - jak nie farbują to się prują itd.
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Model: XL1000
- Rocznik: 1999
Ja proponuje te rękawice http://www.defender.net.pl/product-pol- ... -FIVE.htmlGregory840 pisze:Czy to będzie dobry wybór? Pierwsze moto więc i pierwsze rękawice. Na początku na pewno tylko na ciepłe i suche dni, raczej po mieście. Jakie będą WADY tych/tego typu rękawic?
Czy to jest znana i dobra firma?
Ewentualnie jakie inne modele obejrzeć?
Jak poprawnie dobrać i dopasować do dłoni?
Bardzo dobry wybór