Dziękuję, Kiran
rafor pisze:Cześć.
Mój sprzęt pali między 7 a 10 litrów (SD02 2004). Jak trzymam max. 4000 obrotów to nie łyka wiecej niż 6.5 -7l.
Czy ktoś może podpowiedzieć co można sprawdzić w związku ze spalaniem? Świece, filtr powietrza, regulacja zaworów (zawory nie klekoczą:)., zaciski hamulców?. Czy można sprawdzić komputer lub kąt wyprzedzenia wtrysku?
Kupiłem motocykl od gościa , który sam wymienił kilka rzeczy ....ale chyba sprawdzę to jeszcze raz. Pozdrawiam z Gdyni/Rafał
A masz taką prędkość maksymalną i przyspieszenie, jak motocykl ? I jeździsz autkiem na 6 tysiącach obrotów ? :Psliwa pisze:Jak tak czytam ile pali duże wiaderko to mi się odechciewa mocniejszego motoru , przecież moje skromne autko z silnikiem 1,8 w benzynie z włączoną klimą, załadowane na wczasy ,na trasie schodzi do ok 6,2 litra , to coś tu chyba jest nie teges
Przy 6tys obrotów w moto jest połowa skali obrotów, w aucie przy 90km/h też połowa. Auto ma większą pojemność silnika, dużo większe opory toczenia, nie wspominając, że jest x razy cięższe. W motorze masz max 2 osoby, w aucie 5. Według mnie motocykl, przy spokojnej jeździe powinien palić połowę tego co samochód. Wiadomo, tego też nie da się porównać, coś za coś, ale jednak od motoru oczekiwałbym znacznie mniejszego spalania niż w samochodzie. Rozumiem jakiś mega mocny cross co się jeździ w terenie, ale nie moto, które jest stworzone do jeżdżenia po ulicy i nabijania kilometrów.TomekJ pisze:A masz taką prędkość maksymalną i przyspieszenie, jak motocykl ? I jeździsz autkiem na 6 tysiącach obrotów ? :Psliwa pisze:Jak tak czytam ile pali duże wiaderko to mi się odechciewa mocniejszego motoru , przecież moje skromne autko z silnikiem 1,8 w benzynie z włączoną klimą, załadowane na wczasy ,na trasie schodzi do ok 6,2 litra , to coś tu chyba jest nie teges
Z przyjemnością z jazdy się zgodzę , ale reszty ani nie komentujęrafor pisze:Poza tym o wiele przyjemniej wstać jak słono świeci i wsiąść na motocykl niż męczyć się w samochodzie.. ...wkalkulowane w przyjemność z jazdy i wygodę:). Pozdrawiam:)