Schuberth
[quote="Dyziek"]Posiada ktoś ten kask Schuberth J1?
Jak opinie?
Zastanawia mnie ten brak dolnej szczęki i czy to czasem nie utrudni jazdy w czasie "delikatnego deszczu"
Witaj Dyziek,
ja posiadam J1 i jestem bardzo zadowolony. Główne zalety to niska masa, bardzo cichy i świetna widoczność. Podczas deszczu nie zauważyłem aby jego konstrukcja spisywałóa się gorzej niż w innych.Gorąco polecam.
Jak opinie?
Zastanawia mnie ten brak dolnej szczęki i czy to czasem nie utrudni jazdy w czasie "delikatnego deszczu"
Witaj Dyziek,
ja posiadam J1 i jestem bardzo zadowolony. Główne zalety to niska masa, bardzo cichy i świetna widoczność. Podczas deszczu nie zauważyłem aby jego konstrukcja spisywałóa się gorzej niż w innych.Gorąco polecam.
A testowałeś któryś z nich?Dyziek pisze:I kolejny dylemacik:)
Zastanawiam się cały czas co kupić, Shoei XR1000 czy któregoś z Schuberth -ów
ps. Konrad gdzie kupiłeś SR1?
Można się bardzo rozczarować jadąc w kasku za 2000 tys. i stwierdzić że jest głośny, lub ma wibracje.
Jechałem ostatnio w kasku SHOEI model HORNET DS i niestety muszę stwierdzić, że ni jak ma się do mojego Uvexa Bossa. Jest głośniejszy a z powodu budowy i daszka bardzo podatny na zawirowania.
"Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca, który siedzi w domu"
Tomekm pisze:Dyziek pisze:Posiada ktoś ten kask Schuberth J1?
Jak opinie?
Witaj Dyziek,
Potwierdzam i też jestem zadowolony

Mam AGV i zakładając J1 to tak jak bym się przesiadł z malucha do
S-klasy
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
Kwestia gustu.giemziorek pisze:Kup Schubertha. Bez dwoch zdan duzo lepszy.Dyziek pisze:I kolejny dylemacik:)
Zastanawiam się cały czas co kupić, Shoei XR1000 czy któregoś z Schuberth -ów
Moze nie lepszy. Po prostu inny.
Oba maja swoje zalety i wady.
Kazda osoba ma rowniez inne gusta i inaczej zbudowana czaszke. Z tych powodow uwazam ze kazdy powinien sam dobierac sobie kask taki w jakim jest najwygodniej a nie taki w jakim jezdza koledzy

Oczywiscie caly czas mowa o kaskach z tej samej polki jakosciowo/ cenowej.
Ja podobnie jak Giemziorek polecam Schubertha.
Aktualnie używam J1 po mieście (chociaż w trasie też się świetnie spisywał) i C3 na trasy. Oba są bardzo ciche (chociaż C3 to mistrzostwo świata) nic się nie urywa, nie trzeszczy. Oczywiście każdy ma inną głowę i bez przymiarki nie wolno podejmować decyzji.
Aktualnie używam J1 po mieście (chociaż w trasie też się świetnie spisywał) i C3 na trasy. Oba są bardzo ciche (chociaż C3 to mistrzostwo świata) nic się nie urywa, nie trzeszczy. Oczywiście każdy ma inną głowę i bez przymiarki nie wolno podejmować decyzji.
Pośpiech na motocyklu nie jest wskazany.
Jezdze w Shoei'u
Wcale nie jest cichy! Zeby byl, trzeba dokupic whiper striper (czy jak to sie tam zwalo - taki kolnierz). Troche boli fakt, ze kask za prawie 2tsy nie jest wyposazony w ten caly whiper, nosek czy ta siatke co sie pod brode zaklada.
No ale po wydaniu 300zl ekstra na te 3 rzeczy jest gicior
Odradzam kupowanie kasow w Polsce. Ja za swojego Shoei'a RF-1000 (amerykanski odpowiednik XR-1000) dalem z przesylka 300$,a gdybym zaspal to bym mial za 190$ Shoei RF-1000 w malowaniu Camino (w Polsce ponad 2tys)
Wcale nie jest cichy! Zeby byl, trzeba dokupic whiper striper (czy jak to sie tam zwalo - taki kolnierz). Troche boli fakt, ze kask za prawie 2tsy nie jest wyposazony w ten caly whiper, nosek czy ta siatke co sie pod brode zaklada.
No ale po wydaniu 300zl ekstra na te 3 rzeczy jest gicior

Odradzam kupowanie kasow w Polsce. Ja za swojego Shoei'a RF-1000 (amerykanski odpowiednik XR-1000) dalem z przesylka 300$,a gdybym zaspal to bym mial za 190$ Shoei RF-1000 w malowaniu Camino (w Polsce ponad 2tys)
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
Zgadzam sie z przedmowcabinio pisze:Jezdze w Shoei'u

Ale zgadzam sie rowniez z tym, ze garnki trzeba mierzyc i testowac, a nie kupowac w ciemno.