https://youtu.be/lTl0Q1l_9rw
HD relacja z mojego wylotu do Saksonii Szwajcarskiej. Okolice przebajeczne. Licze na konstruktywne komentarze na co zwrócić uwagę w tworzeniu kolejnych filmów.
Saksonia Szwajcarska
- Roblew1985
- Sympatyk
- Imię: Robert
- Marka motocykla: Honda
- Model: VFR1200X
- Rocznik: 2012
-
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Marka motocykla: honda
- Model: sd01
- Rocznik: 1999
Re: Saksonia Szwajcarska
nie wiem czy konstruktywnie ale:
-nudne
-za długie -jak na ytuba
-nudne
-za długie -jak na ytuba
A w sercu zawsze XL600V 

- Roblew1985
- Sympatyk
dzieki za komentarz!
hmm - nie ukrywam, ze chcialem na dlugie zimowe wieczory uwiecznic miejsca, oddac ich uroki ... Dzieki za uwage!
hmm - nie ukrywam, ze chcialem na dlugie zimowe wieczory uwiecznic miejsca, oddac ich uroki ... Dzieki za uwage!
- zalmen3
To jest generalnie tak, że jak Ty to oglądasz to na nowo przeżywasz każdy cm trasy i budzi to w Tobie emocje, natomiast osoba postronna (nawet inny motocyklista) widzi w tym tylko nudną jazdę na moto.
Mam tak samo ze zdjęciami i filmikami z ostatniego wyjazdu - każdy kto mnie poprosi o ich pokazanie szybko się nudzi, natomiast dla mnie są super pamiątką i przypomnieniem tych przyjemnych chwil, a filmiki z odcinków górskich w Czarnogórze to już w ogóle przenoszą mnie w tamto miejsce - dla innych to tylko drzewa i skały. Potem pada jeszcze zawsze pytanie: A w ogóle zwiedzaliście coś? I nikt nie rozumie że można przejechać 9 krajów i nie zwiedzić żadnego miasta i mieć z tego frajdę. Ludzie mają jakieś chore wyobrażenia, że jak się gdzieś jedzie to trzeba się ciągać po kościołach i innych starych budynkach, a ja wolę sobie jechać i się rozglądać podziwiając widoczki,a potem mam "mało ciekawe fotki i filmiki"
.
Ale się rozpisałem, więc w temacie - dla mnie też Twój filmik nudny, nawet nie obejrzałem całego, ale w pełni rozumiem, że dla Ciebie to full wypas
Mam tak samo ze zdjęciami i filmikami z ostatniego wyjazdu - każdy kto mnie poprosi o ich pokazanie szybko się nudzi, natomiast dla mnie są super pamiątką i przypomnieniem tych przyjemnych chwil, a filmiki z odcinków górskich w Czarnogórze to już w ogóle przenoszą mnie w tamto miejsce - dla innych to tylko drzewa i skały. Potem pada jeszcze zawsze pytanie: A w ogóle zwiedzaliście coś? I nikt nie rozumie że można przejechać 9 krajów i nie zwiedzić żadnego miasta i mieć z tego frajdę. Ludzie mają jakieś chore wyobrażenia, że jak się gdzieś jedzie to trzeba się ciągać po kościołach i innych starych budynkach, a ja wolę sobie jechać i się rozglądać podziwiając widoczki,a potem mam "mało ciekawe fotki i filmiki"

Ale się rozpisałem, więc w temacie - dla mnie też Twój filmik nudny, nawet nie obejrzałem całego, ale w pełni rozumiem, że dla Ciebie to full wypas

Internetowy sklep komputerowy - http://mirwit.com.pl
- vaaks
- Sympatyk
- Imię: Władysław
- Marka motocykla: SUZUKI
- Model: DL 650
- Rocznik: 2017
No dobra, miałem nie wyrażać opinii, ale dyskusja sprowokowała mnie i mam nadzieję, że nie poczujesz się urażony moimi spostrzeżeniami.
Zgadzam się z wszystkimi uwagami wyrażonymi wyżej.
Tak Robercie, dla Ciebie każdy moment utrwalony na filmie jest ważny, ale już nie koniecznie dla postronnych oglądaczy. Nawet po Twoim pierwszym filmiku z jazdy, w której też miałem swój udział miałem te same spostrzeżenia - za długi i za nudny. Ponieważ mam jakieś pojęcie o filmowaniu, pozwolę sobie podpowiedzieć rozwiązanie. Proponuję z tych kilkudziesięciu minut zrobić minut max. 15, montując najciekawsze sceny, widoki, ujęcia przedzielone separatorem jak np. przy projekcji zdjęć. Najlepiej jak ujęcia dynamiczne przedzielone są statycznymi. To zajęcie czasochłonne i dlatego moich 6 g. nagrań z Chorwacji z których chcę zrobić max 20-30 min. zostawiam sobie na zimę. I największy problem jest w tym, które ujęcia wybrać do filmu, a które zarchiwizować. Życzę cierpliwości przy tym zajęciu.
Zgadzam się z wszystkimi uwagami wyrażonymi wyżej.
Tak Robercie, dla Ciebie każdy moment utrwalony na filmie jest ważny, ale już nie koniecznie dla postronnych oglądaczy. Nawet po Twoim pierwszym filmiku z jazdy, w której też miałem swój udział miałem te same spostrzeżenia - za długi i za nudny. Ponieważ mam jakieś pojęcie o filmowaniu, pozwolę sobie podpowiedzieć rozwiązanie. Proponuję z tych kilkudziesięciu minut zrobić minut max. 15, montując najciekawsze sceny, widoki, ujęcia przedzielone separatorem jak np. przy projekcji zdjęć. Najlepiej jak ujęcia dynamiczne przedzielone są statycznymi. To zajęcie czasochłonne i dlatego moich 6 g. nagrań z Chorwacji z których chcę zrobić max 20-30 min. zostawiam sobie na zimę. I największy problem jest w tym, które ujęcia wybrać do filmu, a które zarchiwizować. Życzę cierpliwości przy tym zajęciu.

Młodość przychodzi z wiekiem. S. Tym
Wiek to tylko liczba
------------------------------------------------------------------------
Były:
Varadero 1000
Drag Star 1100
Drag Star 650
Jawa 250
Wiek to tylko liczba
------------------------------------------------------------------------
Były:
Varadero 1000
Drag Star 1100
Drag Star 650
Jawa 250
-
- Marka motocykla: honda
- Model: sd01
- Rocznik: 1999
Skoro temat się rozwija
Czym edytować ? jaki program ? oczywiście darmowy windows mowi maker nie widzi moich filmików z JCam-a (może coś zmienić w ustawieniach?)
jakieś triale wywalają plansze na cały monitor gopro studio nie śmiga na viście.

Czym edytować ? jaki program ? oczywiście darmowy windows mowi maker nie widzi moich filmików z JCam-a (może coś zmienić w ustawieniach?)
jakieś triale wywalają plansze na cały monitor gopro studio nie śmiga na viście.
A w sercu zawsze XL600V 

- Roblew1985
- Sympatyk
Dziekuje serdecznie za cenne uwagi!!
Przyznam sie, ze wrzucilam cale filmy na YT ze wzgledu na to, iz kazdy mogl pozniej je sciagnac i wlasnie dzieki tym cennym uwagom dalej wg osobistych uznan obrabiac
Filmy zostaly delikatnie przyciete, dorzucalem muzyke, zdjecia dzieki Windows Movie Maker a nagrywane sekwencje zapisywane sa w formacie *.mp4 kamerka Sony HDR-AS100V. Ponizej zalaczam takze liste formatow, ktore obsluguje standardowy Windows Movie Maker - dostarczony z Win7. Jest to co najmniej zastanawiajace, ze sekwencji z GoPro nie widzi. Byl to m.in. powod dla ktorego nie zdecydowalem sie na ten wylansowany produkt 
Przyznam sie, ze wrzucilam cale filmy na YT ze wzgledu na to, iz kazdy mogl pozniej je sciagnac i wlasnie dzieki tym cennym uwagom dalej wg osobistych uznan obrabiac

- Załączniki
-
- Dateien.jpg (96.26 KiB) Przejrzano 18147 razy