Czy ktoś wymieniał w 125 szybę na trochę wyższą? mam 184 cm i ta mała standardowa powoduje, że dostaję powietrzem prosto w cycki

Ja mam taką wysoką (patrz na mój podpis) turystyczną. I właśnie o ile klata i szyja jest ok, to powietrze leci w kask raczej w górną część. Przydałby się mały deflektor i byłoby idealnie. Mam 193 cm wzrostu. W twoim wypadku istnieje taka szansa, że przy wyższej szybie turystycznej powietrze będzie waliło w samą górę kasku i nie będzie to uciążliwe.imssah pisze:Hej
Czy ktoś wymieniał w 125 szybę na trochę wyższą? mam 184 cm i ta mała standardowa powoduje, że dostaję powietrzem prosto w cyckii zastanawiam się nad zmianą, tylko czy te dostępne za 150-160 nie skierują powietrza prosto w kask?
Dokładnieseebst pisze:Kolego, ja mam nówkę sztukę wysoką szybę do 125 polifta. I szczerze mówiąc jakby do tej szyby założyć jakiś niewielki deflektor to byłoby idealnie. Bo tak to wiatr właśnie walki prosto w kask w samą górę.
seebst pisze:A ten napis honda? Był już na szybie, czy sam go robiłeś?
deflektor duży kosztuje tyle co szyba turystyczna więc po co kombinować z małą szybą + deflektor ?dajan pisze:nalepki przykleiliśmy