Kupiłem moto z w/w opcją w zestawie. Nie znalazłem nigdzie informacji o możliwym użyciu w SD02 urządzenia do poprawy parametrów dynamiki jazdy, może któryś z kolegów się spotkał?
Prośba o informację.
Diapasonracing w SD02
- maryo
- Motocyklista jak się patrzy !!!
- Imię: V@ryo
- Marka motocykla: Honda
- Model: XL1000V
- Rocznik: 2006
Diapasonracing w SD02
*** Motocykl to nie wszystko liczy się pasja ... ***
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Imię: Szymon
- Model: Varadero
- Rocznik: 2008
Re: Diapasonracing w SD02
Na stronie producenta stoi ,że produkują gadżety dla Yamahy.....sam byłbym zainteresowany podniesieniem nieco mocy w Varadero bo mam wrażenie ,że mogłoby byc lepiej 

- maryo
Tak, dotarłem do tych informacji. Układ dedykowany jest dla sprzętów Yamahy. Brakuje mi tylko szczegółowych informacji kto może coś więcej na ten temat powiedzieć, lub sprawdzić mi to urządzonko i powiedzieć czy działa poprawnie, bo takiej informacji i pewności ze tak jest nie mam. Dotarłem na stronach ???.it i ichnich forach <Yamah-owców.it> do informacji że stosowane są często w motocyklach "Yamaha XT1200ZE", ale u nas nic póki co nie namierzyłem. Nie mam większych obiekcji co do pracy urządzenia, bo czuć że jeeeeedzie tak jak kręcę, ale ...
... no właśnie jest jakieś ale:
... no właśnie jest jakieś ale:
- idzie za tym zużycie paliwa przy ostrej jeździe nawet do 9.0l/100 (spokojna schodzę do ~6l) zdają sobie sprawę, ze muszę dorzucić koksu jak chcę pojechać, konsultowałem też zużycie na >http://www.hondavaradero.pl/phpBB3/view ... 7&start=30< i przy spokojniejszej jeździe ma podobne do kolegów ale wydaje mi się, że te urządzonka powinny jednak je trochę ograniczyć, tak jak to ma miejsce w autach.
- czasami mam wrażenie że mi nie dopala i wyrzuca paliwo, bo czuję "jak jadę" zapach świeżej benzyny, chciałbym to sprawdzić
- nie mam informacji o tym czy układ działa poprawnie, czy wszystkie mapy są właściwe, i dedykowane właśnie do mojego moto.
-
- Udaje motocyklistę
- Imię: Kamil
- Marka motocykla: Husaberg-Honda
- Model: FE 450-Varadero 1000
- Rocznik: 2004
Z tego co widze to urzadzonko to po prostu czip tuning, zmienia mapy i tyle. Sa w kraju na pewno spece od tuningu ktorzy moga zmienic mapy na bardziej sportowe
- maryo
Tak, jest ich wielu, tylko boję się testować fachowców na swoim moto, nie mając przekonania co do skutku ich działań. Dlatego pytam o Wasze doświadczenia i wiedzę. Nie chodzi mi o bardziej sportowe, bo sporta to mam chyba nawet za dużo jak na turystyka, ale chodzi mi o rozwianie wątpliwości i odpowiedzi do pytań, które podałem.messix pisze:Z tego co widze to urzadzonko to po prostu czip tuning, zmienia mapy i tyle. Sa w kraju na pewno spece od tuningu ktorzy moga zmienic mapy na bardziej sportowe