Sportowy wydech dodaje mocy??? Varadero 125
-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
- Imię: Łukasz
- Marka motocykla: honda
- Model: varadero XL125
- Rocznik: 2003
Sportowy wydech dodaje mocy??? Varadero 125
Zastanawiam się nad wymiana wydechu w moim viaderku producenci wydechow zapewniają większą moc inną kulturę pracy czy faktycznie tak jest??? Jeśli tak czy różnica jest zauważalna sprawdził ktoś kiedyś czy faktycznie tak jest....
- TomekJ
- Stały bywalec - trochę wymiata
- Imię: Tomek
- Marka motocykla: Teraz Suzuki DL650
- Model: Dawniej Varadero 125
- Rocznik: 2011
Re: Sportowy wydech dodaje mocy??? Varadero 125
Tak, oczywiście, w takim samym stopniu, jak tankowanie E98 ponoć zwiększa moc i zmniejsza spalanieKOBI pisze:Zastanawiam się nad wymiana wydechu w moim viaderku producenci wydechow zapewniają większą moc inną kulturę pracy czy faktycznie tak jest??? Jeśli tak czy różnica jest zauważalna sprawdził ktoś kiedyś czy faktycznie tak jest....

Romet Pony 50-M-2 -> Jawa 350TS -> Honda Varadero 125XL -> Suzuki V-Strom 650 DL
-
Jeśli by tak nie było to producent nic by na ten temat nie pisał , tylko czy ta różnica jest odczuwalna, może ktoś wymieniał wydech i podzieli się swoimi odczuciami
- waldeman
- Sympatyk Weteran
- Imię: Waldek
- Marka motocykla: BMW GS
- Model: F 800 ADV
- Rocznik: 2016
Tak oczywiście, skoro producent tak mówi to tak jest
A świstaki siedzą i zawijają czekoladę w te sreberka https://www.youtube.com/watch?v=iqe6gSXobRw . Odczuwalne to jest inne brzmienie wydechu .

- TomekJ
Stacje benzynowe też mówią i piszą o E98 rozmaite cudnościKOBI pisze:Jeśli by tak nie było to producent nic by na ten temat nie pisał , tylko czy ta różnica jest odczuwalna, może ktoś wymieniał wydech i podzieli się swoimi odczuciami

Zwiększenie mocy przez kombinacje przy wydechu miało sens w przypadku dwusuwów i zastosowania tzw. rury rezonansowej.
Romet Pony 50-M-2 -> Jawa 350TS -> Honda Varadero 125XL -> Suzuki V-Strom 650 DL
- michalwnuk4
- Sympatyk Weteran
- Imię: michal
- Model: varadero 125
- Rocznik: 2004
nie no jest przyrost mocy,procentowo ta jakies az 0,4KM 

-
Wczoraj wymieniłem wydech na akrapovic i możecie mi wierzyć czy nie ale moto jest bardziej żwawe i ciągnie od samego dołu do samej góry , wcześniej na seryjnym wydechu tak nie było , zamulał do 6000
Ostatnio zmieniony czw wrz 01, 2016 3:43 pm przez KOBI, łącznie zmieniany 1 raz.
- TomekJ
Miesiąc temu oddałem moje małe wiaderko polecanemu mechanikowi do wymiany napędu, regulacji sprzęgła itd. Odebrałem. Możecie mi wierzyć czy nie ale moto jest bardziej żwawe i ciągnie od samego dołu do samej góry.KOBI pisze:KOBI pisze:Wczoraj wymieniłem wydech na akrapovic i możecie mi wierzyć czy nie ale moto jest bardziej żwawe i ciągnie od samego dołu do samej góry , wcześniej na seryjnym wydechu tak nie było , zamulał do 6000
P.S. I całkiem serio po raz pierwszy podczas jazdy A1-ką udaje mi się na płaskim dokręcić obroty do 12.000 i odcięcia zapłonu - a przypominam, że swoje ważę. Ech, jakby jeszcze to wiaderko miało 6-ty bieg...
-
- Imię: Paweł
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero 125 XL
- Rocznik: 2005
Zdecydowanie polecam już z samego względu na przyjemny dźwięk, przydatny w jeździe po miescie i korkach, po prostu nas lepiej "słychać". Ja mam tłumik Devil z dbkiller wyciąganym, poprzedni właściciel mówił że cena w granicach 200 euro.KOBI pisze:Zastanawiam się nad wymiana wydechu w moim viaderku producenci wydechow zapewniają większą moc inną kulturę pracy czy faktycznie tak jest??? Jeśli tak czy różnica jest zauważalna sprawdził ktoś kiedyś czy faktycznie tak jest....
-
Dźwięk dużo daje :-) https://youtu.be/HJXJIaz9fuA ale po założeniu spadła mi v-max z 117 do 110 :-( ale zbiera się o niebo lepiej
-
- Imię: Marcin
- Model: Varadero 125
- Rocznik: 2001
Jedyne co "daje" sportowy tłumik na viadrze to ból głowy na długiej trasie
.

-
- Udaje motocyklistę
- Imię: Leszek
- Model: Varadero 1000
- Rocznik: 1999
Co wam powiem na temat dodawania mocy do 125-ki. Po włożeniu ładnych pieniędzy w wydech, moduły zębatki i inne pierdy na tankowaniu 98 kończąc.
Jechałem swoją 125 szybciej 5 km/h...i głośniej czyli z pozoru sszybciej i czerwony kolor najsszybszy w okolicy.
Wydanie niepotrzebnych pieniedzy, żeby ominąć zdanie prawka kat.A... I Co, i nic, Po roku chcąc być motocyklista zdałem prawko i przygodę ze 125 traktuje jak naukę jazdy na jednośladzie.
To tak dla potomnych którzy kiedyś tak jak ja nie dopuszczali do siebie myśli o prawku (Bo stres)
Jechałem swoją 125 szybciej 5 km/h...i głośniej czyli z pozoru sszybciej i czerwony kolor najsszybszy w okolicy.
Wydanie niepotrzebnych pieniedzy, żeby ominąć zdanie prawka kat.A... I Co, i nic, Po roku chcąc być motocyklista zdałem prawko i przygodę ze 125 traktuje jak naukę jazdy na jednośladzie.
To tak dla potomnych którzy kiedyś tak jak ja nie dopuszczali do siebie myśli o prawku (Bo stres)
-
- Udaje motocyklistę
- Imię: Leszek
- Model: Varadero 1000
- Rocznik: 1999
A dodam że znam gości którzy jeżdżą 125 już ładne parę lat wszędzie gdzie się da i mając prawo A jeżdżą pierdziwiatrami bo mało pala, opłaty niskie, obsługa prosta. I Co najważniejsze to nie potrzebują jechać więcej niż 100 km/h...