światła awaryjne w SD02
-
- Sympatyk
- Imię: Andrzej
- Marka motocykla: Honda
- Model: XL1000V
- Rocznik: 2007
światła awaryjne w SD02
Czy można przerobić światła awaryjne tak by można je włączać bez potrzeby załączania zapłonu - tak jak w samochodach ?
Ktoś gdzieś kiedyś napisał "cztery koła poruszają ciało a dwa duszę"
-
- Udaje motocyklistę
- Imię: Adam
- Model: Xl sd02 1000
- Rocznik: 2004
Re: światła awaryjne w SD02
Kluczyk dalej jak na zaplon i wtedy mozna awaryjnemotoendriu pisze:Czy można przerobić światła awaryjne tak by można je włączać bez potrzeby załączania zapłonu - tak jak w samochodach ?
- maly
- Zapalony motocyklista
- Imię: Wojtek
- Marka motocykla: honda varadero
- Model: xl1000
- Rocznik: 2001
ja sam robiłem tak kupiłem moduł do awaryjnych świateł podłączyłem (+) bezposierednio do akumulatora a mase do włącznika pozostałe przewody wpiełem do kierunków i jest 

-
- Sympatyk
Ogarnąłem on i off z awaryjnymi. Na zapłonie włączamy awaryjne po czym zapłon wyłączamy. Można też zablokować kiere i wyciągnąć kluczyk. Po wyłączeniu awaryjnych trzeba powtórzyć sekwencje.

- PiotrPoznan
- Sympatyk
- Imię: Piotr
- Model: XL1000VA Varadero
- Rocznik: 2006
W twoim opisie widzę że masz rocznik 2007 a tam standardowo awaryjne działają tak jak opisałeś. Na czym polegało ogarnięcie o którym piszesz?motoendriu pisze:Ogarnąłem on i off z awaryjnymi. Na zapłonie włączamy awaryjne po czym zapłon wyłączamy. Można też zablokować kiere i wyciągnąć kluczyk. Po wyłączeniu awaryjnych trzeba powtórzyć sekwencje.![]()
- PiotrPoznan
- Sympatyk
Ale tu bardziej chodzi o to jak w rocznikach 2003-2006 włączyć awaryjne i zostawić moto na awaryjnych ale bez kluczyka w stacyjce?adam3911 pisze:Kluczyk dalej jak na zaplon i wtedy mozna awaryjnemotoendriu pisze:Czy można przerobić światła awaryjne tak by można je włączać bez potrzeby załączania zapłonu - tak jak w samochodach ?
Ja mam akurat rocznik 2006 i będę awaryjne przerabiał by działały tak jak w modelach od 2007 czyli: Na zapłonie włączamy awaryjne po czym zapłon wyłączamy. Można też zablokować kierownicę i wyciągnąć kluczyk. Po wyłączeniu awaryjnych trzeba powtórzyć sekwencje.
-
- Sympatyk
Tylko się nie śmiej. Chodziło o to jak włączyć światła awaryjne.PiotrPoznan pisze:W twoim opisie widzę że masz rocznik 2007 a tam standardowo awaryjne działają tak jak opisałeś. Na czym polegało ogarnięcie o którym piszesz?motoendriu pisze:Ogarnąłem on i off z awaryjnymi. Na zapłonie włączamy awaryjne po czym zapłon wyłączamy. Można też zablokować kiere i wyciągnąć kluczyk. Po wyłączeniu awaryjnych trzeba powtórzyć sekwencje.![]()
- PiotrPoznan
- Sympatyk
motoendriu pisze:Tylko się nie śmiej. Chodziło o to jak włączyć światła awaryjne.