Mam taki problem .....
Najgorzej jak zbiornik zatankowany na full wtedy przy ponownym tankowaniu - cieżko otworzyć klapke paliwa. Nawet jak trochę zatankuje to jest to samo tylko w mniejszym stopniu. Ta klapka tak się mocno zassa, sprawia wrażenie jakby ta guma od spodu sie przykleiła.
Posmarować ta uszczelke czymś czy nowa, czy o co tu chodzi
Merlin pisze:Też myślę, że odpowietrzenie niedrożne tylko dlaczego nie gaśnie silnik.
Robi się podciśnienie i paliwo powinno przestać spływać do przewodów.
Mniej spływa, mniej pali wuja82, ile Ci wciąga na setkę? 3.5-4?
Merlin pisze:Też myślę, że odpowietrzenie niedrożne tylko dlaczego nie gaśnie silnik.
Robi się podciśnienie i paliwo powinno przestać spływać do przewodów.
Może coś tam jeszcze trochę powietrze puszcza no i pompka paliwa robi swoje. Miałem tak kiedyś w VFR.
Dziś pojde sprawdze te odpowietrzenie. A pali.... cały czas tak samo od 7 do 12 - jazda raczej szybka. A silnik nigdy nie zgasł mimo mocno zassanej klapki.
wuja82 pisze:Dziś pojde sprawdze te odpowietrzenie. A pali.... cały czas tak samo od 7 do 12 - jazda raczej szybka. A silnik nigdy nie zgasł mimo mocno zassanej klapki.
Pali zdecydowanie za dużo.
Ktoś gdzieś kiedyś napisał "cztery koła poruszają ciało a dwa duszę"
wuja82 pisze:Dziś pojde sprawdze te odpowietrzenie. A pali.... cały czas tak samo od 7 do 12 - jazda raczej szybka. A silnik nigdy nie zgasł mimo mocno zassanej klapki.
Prawie jak czołg
Młodość przychodzi z wiekiem. S. Tym Wiek to tylko liczba
------------------------------------------------------------------------
Były:
Varadero 1000
Drag Star 1100
Drag Star 650
Jawa 250
Prawie jak czołg
A co wy się dziwicie jak byście nigdy z wujem nie jeździli ? Przecież u niego oficjalnie rundka w około komina , to dzidowanie na nasze spotkania . Pośpieszne powroty, to z kolei pęd do Speedway Ekstraliga A spalanie ? Jakie spalanie ?
Dopiero poniedziałek lub wtorek znajde czas na Viaderko
A te spalanie ..... wg mnie normalne przy takich prędkościach i kitowaniu
Nieraz licznik tez pokazuje spalanie 5-6 litrow - lecz takich wyjazdów zdecydowanie mniej
wuja82 pisze:Dopiero poniedziałek lub wtorek znajde czas na Viaderko
A te spalanie ..... wg mnie normalne przy takich prędkościach i kitowaniu
Nieraz licznik tez pokazuje spalanie 5-6 litrow - lecz takich wyjazdów zdecydowanie mniej
Hehe. Waldek miał rację.
Ktoś gdzieś kiedyś napisał "cztery koła poruszają ciało a dwa duszę"