Wymiana sprężyn w lagach na touratecha (HyperPro)

Tematy dotyczące prac serwisowych oraz eksploatacji.
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ostry4td
Rekrut
Imię: Michał
Marka motocykla: Honda
Model: Varadero
Rocznik: 2008

Wymiana sprężyn w lagach na touratecha (HyperPro)

#1 Post autor: ostry4td »

Witajcie, przymierzam się do wymiany sprężyn i przy okazji oleju w lagach (pacjent z rocznika 2007 z ABS) kupiłem zestaw touratecha, jest tam 1l oleju i z tego co wyczytałem to jest go za mało. Olej który jest w zestawie to 15W od HyperPro. Muszę dokupić taki sam do płukania i dolania tych kilkudziesięciu ml? No i kwestia uszczelniaczy, nic nie cieknie ale wymieniałem je już jakieś 5 lat temu więc wypadałoby też je wymienić prawda?
Może ma ktoś takowe sprężyny i wypowie się jak się na nich jeździ?
Pozdrawiam
Załączniki
pol_pl_Zestaw-sprezyn-progresywnych-przedniego-zawieszenia-widelca-i-amortyzatora-Touratech-do-Honda-XL1000V-Varadero-04-182560_1.jpg
pol_pl_Zestaw-sprezyn-progresywnych-przedniego-zawieszenia-widelca-i-amortyzatora-Touratech-do-Honda-XL1000V-Varadero-04-182560_1.jpg (99.04 KiB) Przejrzano 1924 razy

melon1968
Sympatyk
Sympatyk
Imię: mmm
Marka motocykla: honda
Model: VA 1000 VFR1200XD
Rocznik: 2009

Re: Wymiana sprężyn w lagach na touratecha (HyperPro)

#2 Post autor: melon1968 »

Ja zmieniłem w CT tylną sprężynę na progresywną i naprwdę duża różnica na plus. Z tego co pamiętam do Viadra przedniego widelca lałem 10W ale ten 15W faktycznie może dobrze robić z tymi sprężynami jeśli to progresy. Po 5latch to trzeba widelce rozebrać na czynniki pierwsze, umyć i zrobić weryfikację panewek, uszczelniacze bym wymienił .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Serwis”