wymiana oleju
-
- Uczy się jeździć
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero 1000 XL
- Rocznik: 2009
Re: wymiana oleju
Panowie odgrzewam wątek. Zalali mi w serwisie Motula 5100 -> efekt 1,2 i nawet 3 wchodzą z głośnym stuknięciem. Poradźcie czy się męczyć czy zlać i wlać coś innego . Na razie to tylko kwestia dyskomfortu ale tak nie powinni chyba być. Naczytałem się o Belrayu i tylu samo zwolenników co i przeciwników.
- zalmen3
- Motocyklista jak się patrzy !!!
Ja zawsze lałem Motul 5100 Ester, teraz wlałem BelRay EXP Ester i szczerze napiszę, że nie zauważyłem różnicy. Jak nie szkoda ci 120 zeta na olej to zmień - mi by było szkoda bo za tyle jest przecież pełny bak paliwa
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Internetowy sklep komputerowy - http://mirwit.com.pl
- MaG
- Udaje motocyklistę
- Model: XL1000VA
- Rocznik: 2006
Pisałem już wcześniej - u mnie zmiana Castrola na tego "magicznego" Bel Ray-a nic na + nie zmieniła, hałas przy przejściu 1na2 taki sam, po nagrzaniu większy niż na zimnym, osiągi bez zmian:) Castrola mam taniej to następną zmianą wracam do niego.
oderint dum probent
-
- Uczy się jeździć
- Model: Varadero 1000 XL
- Rocznik: 2009
No nic to w takim razie chyba pozostaje się przyzwyczaić do tej "urody" naszych skrzyń biegów. Nie wiem czym wcześniej moto było zalane ale było na pewno ciszej.
- Merlin
- Sympatyk Weteran
- Imię: Maciek
- Model: Varadero XL1000VA
- Rocznik: 2011
A lal ktoś Castrola Power1 Racing 10W50 ? leję go do XV1900 i nie chcę mieć dwóch rodzajów oleju w garażu.