Wydech
Jest tam zastosowane kilka materiałów.Jedne to materiały stalowe nierdzewne by chronić wytłumienia przed szybkim wydmuchiwaniem a najważniejszy materiał odpowiedzialny za dźwięk to specjalna wełna dedykowana do układów wydechowych o długim włóknie do 900stopni.Budowlana średnio sie do tego nadaje.Ale jeśli ktoś tnie koszty po zastosowaniu budowlanej na jakiś nie długi czas wystarczy.
EdHaust-Nie ilość a jakość decybeli się liczy-506436737
-
- Uczy się jeździć
- Marka motocykla: Honda
- Model: Varadero SD01
- Rocznik: 2000
Dziękuje za informacje... To nie chodzi o cięcie kosztów tylko o rodzaj zastosowanych materiałów. Kiedyś przerabiałem tłumiki od rometa charta. Podobnie jak Ty Edzio z tym, że był mały lecz zasadniczy problem. Miałem tylko dostęp do wełny szklanej lub mineralnej ale mimo to bardzo fajnie się prezentowały
Kiedyś pewien Pan zapytał mnie czy sprzedam mu swój tłumik bo pięknie brzmi... Taaa tylko tłumik a przecież chciałem sprzedać cały motocykl!!!
Teraz zajmuję się zupełnie czymś innym ale fajnie być świadomym tego jak to powinno wyglądać fachowo 

-
- Dzień dobry jestem tu nowy.
Re:
Panowie musze sie przyłączyć do wypowiedzi kolegi i to ...... Z NIESKRYWANA RADOŚCIĄ!!!!!!!

przerobiłem u Edzia swoje viaderrrrro i jestem szcześliwym posiadaczem pieknie mruczacego motocykla

model ten sam co u kolegi i kolor też sie zgadza wiec zrezygnowałem ze zdjeć

Edek, wielkie dzieki za przeróbkę i pozdrawiam

ps. satysfakcja 117%

![Szczęśliwy [:DD]](./images/smilies/3a.gif)
-
- Sympatyk
- Model: Varadero
- Rocznik: 1999
Re: Wydech
A ja Panowie mam wydechy firmy sebring
jak ktoś jest zainteresowany proszę pisać;)

Grzegorz
- Kris070
- Udaje motocyklistę
- Imię: Krzysztof
- Model: Varadero XL1000
- Rocznik: 2004
A ja zmieniłem przelotowe na oryginalne i wreszcie silnik normalnie pracuje bez żadnych pierdnięć , fakt bulgotanie i ogniste marchewy z tłumika może i fajne było ale jak ktoś jeździ trochę dalej niż wokół komina to przeloty mogą być problemem i może się skończyć na powrocie lawetą i zatrzymaniu dowodu rejestracyjnego.
- mirek
- Udaje motocyklistę
Proponuje do V-ałek wydechy Arrow , zamontowalem w Afryce i sie sprawdził
http://www.youtube.com/watch?v=l0jECiaignM

http://www.youtube.com/watch?v=l0jECiaignM
Pozdrawiam - mirek
Viaderko 2004
Junak 350 z wózkiem bocznym- polska tradycja
Jawa 250 po dziadku
BMW R50/2 side car
BMW R60/5 żandarm
Viaderko 2004
Junak 350 z wózkiem bocznym- polska tradycja
Jawa 250 po dziadku
BMW R50/2 side car
BMW R60/5 żandarm
Wczoraj miałem na dorobienie dB-killerów Varadero z mimi tłumikami.Przy 4000obr miało 100dB a po ich dorobieniu 94dB. 

- Nuno
- Sympatyk Weteran
- Imię: Krzysiek
- Marka motocykla: Yamaha
- Model: XTZ 1200 Super Tener
- Rocznik: 2010
Panowie pytanko szukałem po stronach internetowych ale niewiele znalazłem.
Chodzi o to że czeka mnie wymiana całego układu wydechowego. Prawdopodobnie zdecyduje się na tuningowy, tak więc czy ktoś z Was nie orientuje się jaki jest koszt całego układu renomowanych firm. Ewentualnie czy nie lepiej kupić oryginał a tylko puszki tuningowe. ?
Czy ktoś ma opinię o wydechach firmy Dominator ? Będę wdzięczny za pomoc...
Chodzi o to że czeka mnie wymiana całego układu wydechowego. Prawdopodobnie zdecyduje się na tuningowy, tak więc czy ktoś z Was nie orientuje się jaki jest koszt całego układu renomowanych firm. Ewentualnie czy nie lepiej kupić oryginał a tylko puszki tuningowe. ?
Czy ktoś ma opinię o wydechach firmy Dominator ? Będę wdzięczny za pomoc...
Romet Ogar>Boatwing coś tam>Honda Transalp 600>Deauville 650>Yamaha FJR 1300>Honda XL1000V VARADERO>Yamaha XT 1200Z Super Tenere
- Nuno
- Sympatyk Weteran
Panowie mam pytanie, czy w Varadero zmieniał się wydech, czy we wszystkich generacjach był taki sam?
Romet Ogar>Boatwing coś tam>Honda Transalp 600>Deauville 650>Yamaha FJR 1300>Honda XL1000V VARADERO>Yamaha XT 1200Z Super Tenere
Wszystkie te co robiłem deko drobiazgami się różnią.Najstarsze są bez katalizatorów.Średnie wiekowo i nowsze katalizatory już mają.Nowsze już nie mają tylnych dekli w polerze tylko wokół nich Japońcy zastosowali plastikową atrapę-dekielek ozdobny ,ale tłumiki moim zdaniem mocowaniami ,uchwytami i wymiarami się nie różnią.
- Nuno
- Sympatyk Weteran
OK dzięki Edziu